Svečanom sednicom u Nišu obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Dec.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečanom sednicom u Nišu obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

Međunarodni dan ljudskih prava obeležen je danas u Nišu, sednicom Saveta za ljudska i manjinska prava.

Predsednik ovog saveta Ferhat Saiti rekao je da je situacija u Gradu kada su u pitanju ljudska prava na zavidnom nivou i posebno je istakao da je sa dolaskom stranih investitora poboljšana situacija kada je u pitanju zapošljavanje pripadnika nacionalnih manjina.

Gradski većnik Bratislav Vučković rekao je da je ovo veoma značajan datum u istoriji i da >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je Grad Niš pokazao spremnost da podrži projekte predstavnika nacionalnih manjina i da opredeli sredstva iz budžeta za funkcionisanje udruženja kako predstavnika nacionalnih manjina tako i ostalih društvenih grupa,poput udruženja osoba sa invaliditetom.

Srbija spada u krug civilizacijskih država koje, poput razvijenih država evropske demokratije, u dovoljnoj meri štite, garantuju i promovišu ljudska prava.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je  10. decembar  za Dan ljudskih prava  1950. godine kako bi skrenula pažnju „naroda sveta“ na dve godine ranije potpisanu Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, kao prvi sveobuhvatni instrument zaštite ljudskih prava.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Svečanom sednicom Saveta za ljudska i manjinska prava obeležen Dan ljudskih prava

Izvor: JUGpress.com, 10.Dec.2018

NIŠ..Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u Gradskoj kući odražana je svečana sednica Saveta za ljudska i manjinska prava. I pored mnogo bolje situacije nago što je to bilo ranije u  Nišu  je i dalje prisutna diskriminacija, posebno kada se radi o socijalno ugroženim grupama i nacionalnim...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.