Subvencije za bolje poslovanje i zapošljavanje osetljivih kategorija

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Okt.2018, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencije za bolje poslovanje i zapošljavanje osetljivih kategorija

U okviru mera Aktivne politike zapošljavanja koju zajednički realizuju Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje, u Nišu su danas uručeni Ugovori o subvencijama drugoj grupi preduzeća i preduzetnika u cilju pospešivanja zapošljavanja i samozapošljavanja nezaposlenih, a posebno kategorija onih koji zbog starosne dobi ili nekih drugih razloga teže dolaze do posla.

Na svečanosti u Gradskoj kući ugovore o subvencijama korisnicima programa uručili su Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Niša Darko Bulatović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i direktor niške Filijale ove službe Boban Matić.

Programi i mere Aktivne politike zapošljavanja su realizovani na osnovu Sporazuma potpisanog između Grada Niša i Nacionalne službe za zapošljavanje ukupne vrednosti 72.727.000 dinara.

Od tog iznosa, učešće Grada je 40 miliona dinara, dok je ostatak obezbeđen iz sredstava Nacionalne službe, a rezultat je upošljavanje 410 nezaposlenih lica.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da je pre samo tri godine iznos koji je Niš izdvajao za ovu namenu bio 5 miliona dinara, a danas 40 miliona kroz nekoliko različitih Programa. Rezultat svih tih mera je, kako je rekao, da danas imamo nešto više od 25 hiljada nezaposlenih, a pre samo nekoliko godina na evidenciji ih je bilo više od 37 000.

”Istovremeno sa smanjenjem broja nezaposlenih, raste i broj zaposlenih u Nišu, i to put kojim ćemo ići i ubuduće, jer je borba protiv nezaposlenosti jedan od glavnih ciljeva politike i gradskog i državnog rukovodstva na kojoj istrajavamo”, rekao je Bulatović.

Inače, po programu mera Aktivne politike zapošljavanja predviđenim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Grada Niša za 2018. godinu, 118 korisnika dobilo je subvencije po programu za samozapošljavanje, 168 za otvaranje novih radnih mesta, 30 za sticanje praktičnih znanja i 94 po programu javnih radova.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Za program  Aktivne politike zapošljavanja izdvojeno 72 miliona

Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2018

NIŠ..Grad Niš i Nacionalna služba zapošljavanja Niša ove godine izdvojili su 72.727.000 dinara za realizaciju programa i mera Aktivne politike zapošljavanja.  Zahvaljujući tim sredstvima će se zaposliti  410 lica sa evidencije nezapošljenih...Danas su u Gradskoj  kući uručeni ugovori  licima...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.