Stevan Živković tvrdi da nije, niti je bio šef Kancelarije za mlade, ali se tako predstavljao

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2020, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevan Živković tvrdi da nije, niti je bio šef Kancelarije za mlade, ali se tako predstavljao

Iako je još pre skoro 4 godine imenovan za šefa Kancelarije za mlade u Nišu i tako se godinama predstavljao, a tako su ga i potpisivali na zvaničnom gradskom sajtu - Stevan Živković, koji je osumnjičen za falsifikovanje radnog iskustva u struci da bi ispunio uslove da bude na čelu Kancelarije, sada tvrdi da na toj funkciji nikada nije bio. Da je "samo običan radnik" tvrde i većnik za sport Branislav Kačar i sekretar Sekretarijata za omladinu i sport Saša Šagrić, ali bez zvaničnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dokumenata koji to potvrđuju.

Bivši kik-bokser i nekadašnji predsednik omladine niškog SNS-a Stevan Živković imenovan je za novog šefa Kancelarije za mlade (KZM) u Nišu aprila 2016. godine. Medijima se tako predstavljao i u tom svojstvu davao izjave o radu Kancelarije. Živkovića su kao "prvog čoveka" Kancelarije za mlade predstavljali i na gradskom sajtu; foto: printskrin

U međuvremenu je hapšen - tereti se da je falsifikovao radno iskustvo u struci da bi ispunio uslove za funkciju u Kancelariji za mlade, kao i za pranje para, ali su ga mediji i dalje potpisivali kao šefa, koordinatora i direktora Kancelarije za mlade, a slično su ga predstavljali i na gradskom sajtu - kao šefa, ali i kao "prvog čoveka" KZM. Na to nikada nije reagovao.

Nakon što je njegovu smenu nedavno tražio Klub mladih i Pokret Dveri, novinari Južnih vesti su ga upitali da li će je podneti, a kratko je odgovorio:

Pa prvo dok se ne dokaže da sam kriv, ja sam nevin, što i jesam, a druga stvar ja i nisam šef Kancelarije za mlade, šef je Bojana Pejčić - odgovara Živković.

U razgovoru sa novinarima Južnih vesti Živković je bio konfuzan i nije precizno odgovorio od kada zvanično nije šef i zašto se tako predstavljao novinarima: Živković negira da je bio šef Kancelarije za mlade; foto: Facebook/Stevan Živković

- Od kada niste šef, ko je tu odluku doneo i kada?

- Ne, to je, kako se zove, sad je samo ugovor, prešo sam u sportu - kaže Živković.

- Od kada niste šef, kažite mi tačno, da budemo precizni?

- Ne, ne, ja nikad nisam ni bio šef, ja sam tu bio samo za izjave za medije, inače šef je Bojana Pejčić, ja nisam šef Kancelarije za mlade, to slobodno napišite. Od uvek, od uvek, ja sam samo dok je Bojana bila na trudničkom ja sam je menjao, ona se vratila s trudničkog i ja zadnjih godinu i nešto nisam ni šef Kancelarije za mlade - odgovor je Živkovića.

- Zbog čega niste do sada reagovali, svi mediji su vas tako potpisivali, ako je to netačno zašto niste reagovali?

- U tom periodu sam bio koordinator, ja sam vodio Kancelariju za mlade, a šef kancelarije za mlade i koordinator je Bojana Pejčić. Ona je to oduvek bila, a ja sam je menjao dok je bila na trudničkom - zaključuje Živković.

Iako tvrde da je Živković "samo običan radnik" Sekretarijata za omladinu i sport, ni sekretar Saša Šagrić, ali ni većnik za sport Branislav Kačar to ne potkrepljuju nikakvim dokumentima i odlukama. Novinari takođe nisu uspeli da pronađu zvanične odluke na koje se obojica pozivaju.

Šagrić tvrdi da šef Kancelarije za mlade Živković nije bio od kada je ona pripojena Sekretarijatu koji vodi. I Kačar kaže da je Živković "samo referent"; foto: JV

Od prošle godine, negde recimo od juna meseca, od kad je Kancelarija pridodata Sekretarijatu za omladinu i sport. Ko se kako predstavlja ja ne znam, ja znam da je on od juna prošle godine samo radnik Sekretarijata i od tada je šef Bojana Pejčić, u Sekretarijatu on nikada nije bio šef - kaže Šagrić.

Većnik za sport Branislav Kačar tvrdi da Živković nikada nije bio šef Kancelarije za mlade, iako je na tu funkciju imenovan pre skoro 4 godine umesto Mije Petrovića. Upitan da li je i kada menjao aktuelnu šeficu Bojanu Pejčić dok je bila na porodiljskom, kaže da jeste, ali da je i tada bio "samo referent".

Tako je, ali nije zvanično bio šef, on je tamo zaposleni referent u Kancelariji, to je prvo bilo pri kabinetu gradonačelnika, a kada se menjao Statut i Gradska uprava i kada se formirala jedinstvena - tada je Kancelarija za mlade locirana pri Sekretarijatu za omladinu i sport - kaže Kačar.

To što se Živković, i onda kada prema njihovim tvrdnjama nije bio glavni u KZM, tako predstavljao novinarima, Kačar objašnjava time da se "kao zaposleni pojavljivao ispred Kancelarije za mlade u javnosti".

Podsetimo, Živković je uhapšen pre godinu i po dana, suđenje još nije zakazano, ali jeste pripremno ročište za 25. mart.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.