Stečajni upravnik Građevinara kontaktirao nadležne u Gradu nakon požara

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2021, 17:43

Stečajni upravnik Građevinara kontaktirao nadležne u Gradu nakon požara

Stečajni upravnik firme "Građevinar" sastao se danas sa predstavnicima grada, kako bi zajedno utvrdili da li ova firma može da pomogne porodicama koje su u nedavnom požaru ostale bez krova nad glavom, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Barake koje su izgorele u požaru pripadale su Građevinaru, a stanari su uglavnom ili nekadašnji radnici ili naslednici.

Stečajni upravnik Građevinara je danas na terenu sa predstavnicima grada i ova firma ima negde >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << moralnu obavezu da te ljude zbrine. Mi smo želeli da pomognemo, važno da su ljudi na sigurnom, da imaju šta da jedu i da im se život normalizuje, rekla je Sotirovski.

Takođe je rekla da su neke porodice prihvatile ponudu grada, drugima ne odgovara, ali je najvažnije da su sada svi na bezbednom.

Porodice koje ne žele da pređu u socijalne stanove ili ne mogu da plaćaju kiriju tražile su od Grada i humanitarnih orgnizacija da im pomognu da obnove domove, dok su neki predlagali i da im Građevinar ustupi građevinski materijal.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.