Stanovnici  Gornjomatejevačke ne veruju obećanjima Grada

Izvor: RadioCity.rs, 05.Nov.2020, 15:40

Stanovnici Gornjomatejevačke ne veruju obećanjima Grada

Obratili smo se za pomoć čelnicima Grada. Oni su nam obećali pomoć i tom prilikom rekli da će investitoru ponuditi zamenski plac, a ako on ne pristane na to oni će mu oduzeti dozvolu za gradnju, priča Milorad Mikuljanac. Zamenski plac je ubrzo pronađen, a odluka je bila na investitoru. Međutim, izgleda da je sve ostalo samo na tome, jer smo nedavno  saznali da investitor planira sa nastavkom izgradnje i da su obećanja bila prazna, priča on.
Objašnjava da su se >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << stanovnici Gornjomatejevačke nakon nove, za njih nepovoljne informacije, sastali  i dogovorili da organizuju seriju protesta  kako bi čelnicima Grada  i investitoru pokazali da su dosledni i jedinstveni u svojim zahtevima. Mi nećemo odustati. Želimo više zelenila i uređeno naselje, parkove gde bi se naša deca igrala, asfaltirane ulice da ne gazimo po blatu i parking. Za početak tražimo da se završi započeto asfaltiranje ulice, kaže naš sagovornik.

Mikuljanac je za City radio rekao da ih je gradonačelnica Dragana Sotirovski, već nakon prvog protesta  koji je održan utorak 5. oktobra primila u kabinet i tom prilikom ih obavestila da je postignut dogovor sa investititrom, a da će im detalje saopštiti lično, u petak 6. novembra na skupu u Gornjomatejevačkoj ulici. Tačno vreme obraćanje gradonačnice zabrinutim građanima još uvek nije poznato, ali se očekuje da to bude u popodnevnim časovima.
Građani ne veruju u obećanja i kažu da će se okupljanja nastaviti svake večeri u isto vreme, na istom mestu: u Gornjomatejevačkoj ulici u 18h. Objašnjavaju da su svesni epidemiološke situacije, ali da ne mogu da čekaju, te da je izlazak na ulicu jedini način da iskažu svoje nezadovoljstvo i ukažu na problem koji ih mesecima muči.

Podsetimo City radio je ranije pisao o problemu građana u Gornjometejevačkoj ulici.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.