Srušen nelegalni objekat “Rivera” izgrađen nasred ulice

Izvor: JužneVesti.com, 26.Dec.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušen nelegalni objekat “Rivera” izgrađen nasred ulice

Deo kafića “Rivero” koji je nelegalno sagrađen nasred još neizgrađene Geteove ulice u niškom naselju Donja vrežina, srušen je nakon intervencije gradske vlasti. Meštani su zadovoljni, ali kažu da je pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević zauzvrat tražio da potpišu dokument za izmenu Generalnog urbanističkog plana, da bi se u tom delu napravila krivina, jer je komšija iz “Rivera” i glavnim objektom “izašao” par metara na ulicu.

Rečima “mala pobeda” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << meštani Donje vrežine opisuju rušenje nelegalnog objekta sagrađenog nasred ulice koja tek treba da se asfaltira. Dodaju da je vlasnik “Rivera”, prema dogovoru sa gradskim vlastima, o svom trošku srušio ono što je bez dozvole gradio.

Međutim, komišije tvrde da su od pomoćnika gradonačelnika Niša Miloša Miloševića dobili dokument da potpišu, kojim pristaju da se u Geteovoj ulici napravi kosina kod “Rivera”, jer je vlasnik ovog kafića i glavnim objektom izašao na ovu ulicu u nastajanju.

Ne mogu da kažem da nismo zadovoljni. Vlasnik “Rivera” je o svom trošku srušio objekat koji je nelegalno sagradio. E, sad, to je svakako i trebalo da uradi po zakonu. Međutim, nama je Milošević, da bi obe strane bile zadovoljene, rekao da potpišemo dokument za izmenu GUP-a, prema kojem bi Geteova ulica trebalo da dobije krivinu u delu kod “Rivera”, jer je vlasnik ovog kafića malo i tu izašao na ulicu - navodi jedan od komšija.

Većnik Milošević je ranije samo rekao da je ovaj slučaj rešen na obostrano zadovoljstvo, ali o detaljima oko dokumenta koji su potpisivale komšije, nije komentarisao.

Podsetimo, zbog izgradnje nelegalnog objekta nasred ulice, meštani Donje vrežine su protestovali protiv vlasnika “Rivera”.

Inače, na “Rivero”, koji je trenutno zatvoren, komšije se žale i zbog prevelike buke.

Delovi glavnog objekta "Rivera" trebalo je da budu srušeniNakon višemesečnog odbijanja da dostave rešenja o rušenju i reakcije Poverenika za informacije od javnog značaja, Gradska uprava Niš je novinarima dostavila traženu dokumentaciju.

Prema poslednjem, izvršnom rešenju od novembra 2018. godine, vlasnik “Rivera” trebalo je da poruši određene zidove, ali i bazen od 72 kvadratnih metara, za koji je sam vlasnik Južnim vestima rekao da ga je pregrađivao da bi bio manjih dimenzija i da ne bi morao da ga ukloni.

I zaista nije srušen, iako je u rešenju pisalo da je taj čin obavezan.

Podsetimo, "Rivero" je građen bez građevinske dozvole, a samim tim nema ni upotrebnu dozvolu. Međutim, vlasnik ovog ugostiteljskog objekta tvrdi da je podneo zahtev za legalizaciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.