Srpska liga istok: Pobednički niz Moravca prekinuo Car Konstantin

Izvor: JužneVesti.com, 23.Okt.2018, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska liga istok: Pobednički niz Moravca prekinuo Car Konstantin

Dok su sa nizom pobeda u 12. kolu Srpske lige istok nastavili pirotski Radnički i popovačka Budućnost, seriju trijumfa Moravca iz Mrštana prekinuo je niški Car Konstantin, pošto su dva tima odigrala nerešeno (1:1). Dva tima sa dna tabele Pukovac i Radan iz Lebana, u ovom kolu konačno su došla do bodova.

Bez poraza bio je Zaplanjac tokom prvih 10 kola takmičenja, ali je sada vezao dva poraza. Drugi mu je naneo upravo Radnički >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Pirota, kome je ovo čak šesta pobeda u nizu. Po jedan gol početkom prvog i drugog poluvremena bio je dovoljan prošlogodišnjem prvoligašu da slavi i nastavi da drži korak za prvoplasiranim Temnićem na tabeli Srpske lige.

Tokom prvih sat vremena meča između Budućnosti i leskovačke Dubočice u Popovcu, domaćin je postigao 4 gola. Jedini gol za Leskovčane pao je 4 minuta pred kraj, pa je Budućnost rutinski slavila i sačuvala 3. poziciju na tabeli.

Tokom poslednjih kola, sem Radničkog i Budućnosti, sva same pobede naređao je i Moravac, ali je taj niz u Mrštanu prekinuo niški Car Konstantin. Oba gola viđena su u prvom poluvremenu, koje je više od drugog obilovalo šansama. Prve su povele Nišlije, pogotkom Petrovića u 11. minutu, dok su gosti izjednačili pola sata kasnije, golom Stefanovića.

Serije poraza ovog vikenda prekinuli su Pukovac i Radan iz Lebana. Tim iz Lebana napravio je iznenađenje kola, pošto je uspeo da remizira (1:1) u Jagodini, protiv mnogo bolje plasirane ekipe Tabane. Pukovac je još bolje prošao, pošto je u Paraćinu sa 5:2 savladao Jedinstvo.

Iste sreće bio je i istoimeni klub iz Bošnjaca, koji je izgubio u Varvarinu. Lider tabele Temnić slavio je sa 2:0, a ovo je bio treći poraz zaredom srpskoligaša iz Bošnjaca. Izgubio je u ovom kolu i niški Sinđelić u Boljevcu, samo manje ubedljivo, pošto je Rtanj slavio sa 2:1.

Sledeće kolo igra se narednog vikenda, a sudeći prema dosadašnjim rezultatima i stanju na tabeli, najatraktivniji dueli bi trebalo da budu u Gadžinom Hanu i u Nišu, pošto će Zaplanjac dočekati Budućnost, a Car Konstantin pirotski Radnički.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.