Srpska desnica u Nišu na skupoj i ekskluzivnoj lokaciji, u gradskom lokalu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jan.2020, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska desnica u Nišu na skupoj i ekskluzivnoj lokaciji, u gradskom lokalu

Uz bakljadu i pesme Srpska desnica uselila se sinoć u nove prostorije u centralnoj Obrenovićevoj ulici, gde je kvadrat poslovnog prostora najskuplji u Nišu. Na konstataciju novinara da nove stranačke prostorije koštaju najmanje 2. 000 evra mesečno, lider desnice Miša Vacić kaže da mu ne smeta i da je zakup 3. 000 evra, da ih finansiraju donatori, a ne država. Poverenica niškog odbora Suzana Stamenković potvrđuje da je reč o gradskom lokalu, o ceni ne govori.

Zapaljivu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << retoriku sa osnivanja odbora po Srbiji, zamenila je pirotehnika. Bakljada i pesme desničara - to je sinoćna slika 200 metara od centralne niške pešačke zone.

Srpska desnica uselila se u nove prostorije, spojila opštinske odbore i napravila gradski. Miša Vacić najavljuje izlazak na izbore i političku ofanzivu na nišku skupštinu, a kaže da je cenzus bio 3 ili 5 odsto - za njih neupitan.

Ono što je upitno za javnost jeste - odakle novac vanparlamentarnoj stranci za zakup lokala na eksluzivnoj lokaciji, a Vacić je u odgovoru “prizvao” i predsednika Srbije i Srpske napredne stranke i uporedio se s njim.

Mislite li da Vučić zna kolika je kirija njegovom gradskom odboru u Nišu? Neka je i najskuplja i treba da bude skupa. Ali, tu će narod i najbolje da vidi (Srpsku desnicu) - odgovara Vacić.

Inače, Srpska napredna stranka uselila se u nekadašnje prostorije dopišništva RTS-a u Nišu, prostor koji takođe pripada gradu.

Lider Srpske desnice kaže da je njegova kancelarija u centru Beograda na Terazijama, a da je slična situacija i u drugim gradovima Srbije gde imaju prostorije.Lokali te veličine skupi u Nišu; Foto: JV

Niški lokal SD ima stotinak kvadrata, nalazi u Obrenovićevoj ulici kod Margera, a upućeni preduzetnici kažu da je kirija za taj lokal oko 2.000 evra. Lokal u komšiluku od 140 kvadrata izdaje se za 2.500 evra. Vacić kaže da “pare nisu problem”.

Nek je i 3.000 evra, meni to ne smeta. Finansiramo se od donacija, nema kako drugačije, mi još nismo ušli u institucije, sada je sve to na dobrovoljnoj bazi od samog članstva - napominje Vacić.

Spekulacije da ga država ili njene pojedine strukture finansiraju, Vacić negira.

A ono što Vacić nije znao ili nije hteo da odgovori, potvrdila je poverenica GO Srpske desnice u Nišu Suzana Stamenković, koja je u ovu stranku krajnje desnice došla iz Vulinovog Pokreta socijalista.

U pitanju jeste gradski lokal, ali što se tiče kirije, to ipak sa centralom stranke - rekla je Stamenkovićeva.

Najavili su i da su spremni da budu koalicioni partneri SNS-u, prenose mediji.

Podsetimo, prethodna Vacićeva politička poseta Nišu imala je i kontroverze - skup u sali tik uz policijsku stanicu, kao i politički živopisna retorika u Donjoj Toponici. Zbog Vacićevih pretnji proterivanjem, oktobra prošle godine u Bujanovcu, Tužilaštvo u Vranju pokrenulo je i postupak.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.