Srna šeta Nišavom [video]

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2020, 08:45

Srna šeta Nišavom [video]

Laganim hodom, kao da lebdi na vodi, mlada srna prošetala se Nišavom kod mosta u selu Prosek, a meštani i ljubitelji prirode kažu da ovih dana ove divlje životinje nisu retkost na početku Sićevačke klisure.

Srnu je snimio Saša Radeka prošlog petka u jutarnjim satima, a životinja se bukvalno kretala rekom koja je u ovom delu dosta plitka.

Životinje biraju ovaj put obično kada žele da prikriju trag drugim životinjama koje ih love.

Meštani Proseka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svedoče da u njihovom kraju ima dosta srna i da se neretko viđaju i u bašti.

Ovo selo se nalazi u kotlini između Stare i Suve planine, tik uz Nišavu i na pošetku klisure, a njegova okolina je idealno stanište za različite vrste divljih životinja.

Internet je prepun slika i snimaka o buđenju prirode u doba korone i vraćanja životinja u svoja prirodna staništa, pa je tako možda i ova srna iz Proseka samo došla kući.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.