Srna najlepša pastirica na otvaranju Belmužijade u Svrljigu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2022, 09:09

Srna najlepša pastirica na otvaranju Belmužijade u Svrljigu

Pastirskim višebojem i izborom za najlepše pastirice do 9 godina, na kome je pobedu odnelu Srna Stanojević, u Svrljigu je otvorena 16. Belmužijada. Održan je i Sabor gajdaša balkanskih zemalja, a publiku je na kraju prve večeri zabavljao niški bend Perspektiva.

Prve večeri održana su takmičenja za najbolje slane i slatke pite, u pastirskom višeboju nadmetali su se i muškarci i žene, održano je centralno prvo polufinalno takmičenje za majstora belmuža, a proglašenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pobednika po svim grupama održaće se u nedelju, finalne večeri Belmužijade. Jedan od trojice Svrljižana koji je nastupio na Saboru gajdaša je i Lazar Savić; foto: A. Kostić

Ono što je privuklo najviše pažnje posetilaca je izbor za najlepše pastirice do 9 godina, a žiri je među oko 70 devojčica u tom uzrastu najlepšom proglasio Srnu Stanojević iz Svrljiga. Za njene pratilje izabrane su takođe Svrljižanke Jana Mihajlović i Irina Ranđelović.

Na Saboru gajdaša balkanskih zemalja, održanom po 15. put, nastupilo je 13 gajdaša i jedan u revijalnom delu, a stručni žirio je je odlučio da je najbolje na gajdama izveo kolo Edi Tajm, dok je za najbolje odsviranu pesmu odlučeno da nagrada ode u ruke Slobodana Dimitrijevića - Galeta.

Nakon svečanog otvaranja 16. Belmužijade, gde su se u pozdravnom govoru obratili narodni poslanik Milija Miletić, predstavnici slovenačke Opštine Šentjernej i predsednik Opštine Svrljig Miroslav Marković, koncert je održao niški Perspektiva bend, dok će druge večeri nastupiti Ana Kokić i Samo Bob, a Belmužijada se završava u nedelju proglašenjima pobednika u svim kategorijama, izborom najlepše pastirice i koncertom Darka Lazića.

Perspektiva bend koncertom je zatvorio prvo veče Belmužijade; foto: A. Kostić

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.