Sređuje se deo puta od Vele Polja do Gornje Toponice

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2021, 15:46

Sređuje se deo puta od Vele Polja do Gornje Toponice

Deo regionalnog puta dug 6,5 kilometara od niških sela Vele Polja do Gornje Toponice proširuje se i asfaltira, a radovi će, prema najavama nadležnih, biti završeni za dvadesetak dana.

Deonica je važna jer povezuje brojna sela, ali i Niš sa Sokobanjom, poručili su predstavnici grada prilikom obilaska radova.

Put je veza sa Sokobanjom, a na njegovu izgradnju smo čekali više od 20 godina. Posle sastaka sa generalnim direktorom Srbija puteva Zoranom Drobnjakom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dogovorena je ova deonica i završava se 6,5 kilometara puta. Sada put treba da povežemo sa Cerjanskom pećinom. Na taj način omogućićemo turistima, uglavnom strancima da lakše dođu do pećine koja se nalazi na mapi turističke ponude Niša - rekla je Sotirovski.

Predsednik Gradske opštine Crveni krst Miroslav Milutinović naglasio je da su opštini prioritet komunalna infrastruktura, saobraćajnice, kanalizacija i voda.

U toku je izrada projekata i za kanalizaciju i vodovodnu mrežu. Ne možemo da budemo zadovoljni komunalnom infrastrukturom jer 19 od 23 sela nemaju kanalizacije - istakao je Milutinović.

Prema njegovim rečima Nacionalnim planom je predviđeno da će do 2025. godine sva naselja dobiti kanalizacionu i vodovodnu mrežu za šta je izdvojeno tri milijarde eura.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nakon 20 godina radovi na putu Vele Polje - Gornja Toponica

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Apr.2021, 12:17

Radove na asfaltiranju regionalnog puta od Vele Polja do Gornje Toponice u dužini od 6,5 kilometara obišla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa predsednikom gradske opštine Crveni krst Miroslavom Milutinovićem i saradnicima i tom prilikom istakla da su meštani ovaj put čekali više od...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.