Službena putovanja i edukacija od skoro 2 miliona dinara, direktor Doma zdravlja u Nišu demantuje?!

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Jun.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službena putovanja i edukacija od skoro 2 miliona dinara, direktor Doma zdravlja u Nišu demantuje?!

Prema dokumentaciji koja je dostavljena prvim ljudima gradskih struktura i nadležnim organima, a u koju je redakcija Južne Srbije Info imala uvid, za službena putovanja i edukaciju zaposlenih u Domu zdravlja u Nišu i direktora dr Milorada Jerkana sa saradnicima je izdvojeno 1.915.000 dinara, tokom 2017. godine.

Dr Jerkanu se takođe zamera da je od 11 sednica Upravnog odbora, prisustvovao samo na četiri.

Prema dokumentaciji, na sednici UO DZ raspravljalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << se i o Aneksu finansijskog izveštaja za 2017. godinu u kome su navedeni i troškovi službenih putovanja u zemlji u iznosu od 1.915.000 dinara

Uprava Doma zdravlja je ostala nema na zahtev predsednika UO, da se pismeno izjasni o čijim se zapravo putovanjima radi, kojim kompetentnim zaposlenima i takvim činom sprečila da se proveri zakonitost rada niškog Doma zdravlja, naglašava se u pomenutom dopisu.

Nisu samo sporna putovanja, već i velika vrednost osnovnih sredstava, odnosno opreme (laboratorija) od oko 19. miliona dinara, koju Dom zdravlja namerava da otpiše, a da pritom nije izvršena stručna procena od strane ovlašćenog servisa, piše u dokumentaciji u koju je novinar portala Južna Srbija Info imao uvid.

Jerkan: Nepoznavanje činjenica, lični odnos i nečiji interes!

Direktor Doma zdravlja u Nišu dr Milorad Jerkan, kaže da je u pitanju elementarno nepoznavanje činjenica i moguće lični odnos, pritom ne objašnjava da li je predsednik UO dobio izveštaj ili ne?!

"Radi se u elementarnom nepoznavanju stvari i činjenica, ja sam lično najmanje išao na ta "sporna" putovanja", mi imamo stručan kadar koji mora da se edukuje i pomenuta sredstva su bila predviđena već utvrđenim planom i koja su navedena u Aneksu III finansijskog plana", kaže Jerkan i dodaje da je to plan, a da su ostvareni putni troškovi manji i iznose 1.324.572,87 dinara i odnose se na naknade zaposlenima za stručnu edukaciju, dva kongresa sestara na Zlatiboru, njih 70, obuke pedijatara, obuke oko edukacije finasijskog plana, seminari i ostalo...

Uskoro će sve biti razjašnjeno na grdskoj Skuštini... 

"Kada se radi o osnovnim sredstvima, onaj ko je pisao dopis očigledano ne zna da napravi razliku između otpisa i rashoda koji se odnose na neupotrebljive osnovne vrednosti, sve je dostupno javnosti i Vi možete da dođete i na licu mesta proverite sve", kaže Jerkan i dodaje "inspekcije su bile, a uskoro će sve biti na Skupštini, pa da se vidi ko je u pravu, a ko ne", i ponavlja da je on ličo najmanje potrošio i na putovanja, putne troškove, putarine i sl.

Zaposleni misle drugačije...

Pored već navedene dokumentacije, tu je i opširno pismo dostavljeno medijima, koje potpisuju "Zabrinuti radnici Doma zdravlja u Nišu", gde se takođe u sličnom tonu ukazuje na "brojne nepravilnosti i malverzacije u radu Uprave", da je situacija mnogo gora nego što se priča u javnosti, ukazuju na "mobing" od strane Jerkanovih bliskih saradnika (jedne osobe) i mole nadležene gradske i inspekcijske organe da provere i zakonski reaguju u pomenutim slučajevima.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.