Slovakinja i Inđijac trijumfovali na niškom Maratonu samoprevazilaženja

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovakinja i Inđijac trijumfovali na niškom Maratonu samoprevazilaženja

Iz Češke, Slovačke, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije pristigli su maratonci i polumaratonci kako bi se nadmetali u niškom parku “Čair”, na 24. Zimskom maratonu samoprevazilaženja. Najbolji u najzahtevnijoj kategoriji bili su Slovakinja Ivana Buturacova i Inđijac Miša Segedi, dok je najuspešniji sa juga Srbije bio Vranjanac Saša Ćuković, koji je bio drugi u maratonu.

Staza za maraton, kažu organizatori iz niškog Šri Činmoj Maraton >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Tima, bila je duga 42,2 km, a polumaratona upola kraća.

Najmlađi učesnik manifestacije je Aleksandar Milovanović sa 18 godina, a najstariji Milorad Petrović sa 75 godina - navode organizatori.

Kao treći u maratonu trku je završio Dragiša Filipović iz Zaječara. U ženskoj konkurenciji drugo i treće mesto zauzele su Beograđanke Ljiljana Latinović i Dragica Mitić.

Njihov sugrađanin Velimir Bojović najbolji je bio u polumaratonu, dok je Makedonka Jelena Donevikj slavila u ženskoj konkurenciji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.