Sjajni rezultati u kvizu za učenice niške škole

Izvor: NiskeVesti.rs, 27.Feb.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni rezultati u kvizu za učenice niške škole

Ekipa Eko škole OŠ „Branko Miljković“ iz Niša osvojila je treće mesto u onlajn kvizu koji su organizovali Nevladina organizacija „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“ i kompanija Vip mobile. „Eko-kviz“ za decu, jedna je od mnogobrojnih aktivnosti u okviru međunarodnog projekta „Eko-škole“ koji se sprovodi širom Srbije.
Učenici škola obuhvaćenih projektom imali su već priliku da testiraju svoje znanje iz oblasti ekologije, zaštite životne sredine i održivog >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << razvoja rešavanjem onlajn kviza, a najboljih 15 se kvalifikovalo za finale koje se održalo 24.februara u Beogradu, u prostorijama Savremene gimnazije na Vračaru.
Tročlanu ekipu Eko škole OŠ „Branko Miljković“ u Nišu, predvođene nastavnicom biologije Danijelom Novaković, činile su učenice: Sara Keler 6/3, Anja Zdravković 7/2 i Maša Stojanović 8/2 koje su pokazale izvanredno znanje dajući odgovor na 30 postavljenih pitanja u što kraćem vremenskom roku i osvojile treće mesto.
Učenice su nagrađene nagradama koje je obezbedila kompanija Vip mobile.
Ovaj kviz je aktivnost u okviru međunarodnog programa „Eko-škole“, koji u Srbiji sprovodi strukovno udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“, namenjen je učenicima 6., 7., i 8. razreda osnovnih škola koje su uključene u međunarodni program Eko-škole, podržan od strane kompanije Vip mobile u okviru svog dugogodišnjeg projekta „Vip ekomotivacija“. Ovaj projekat ima za cilj da deci i mladima od predškolskog do visokoškolskog uzrasta širom Srbije omogući da razviju i jačaju svest o značaju očuvanja životne sredine kroz učešće u različitim aktivnostima poput obeležavanja značajnih eko-datuma, organizacije predavanja i radionica, uređenja školskog dvorišta i izgradnje eko-bašti.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.