Simfonije Šostakoviča i Hajdna na otvaranju koncertne sezone Niškog simfonijskog orkestra

Izvor: JužneVesti.com, 22.Sep.2021, 09:20

Simfonije Šostakoviča i Hajdna na otvaranju koncertne sezone Niškog simfonijskog orkestra

Nova koncertna sezona Niškog simfonijskog orkestra počeće u četvrtak, 23. septembra, a organizatori najavljuju dela ruskog i austrijskog kompozitora Dmitrija Šostakoviča i Jozefa Hajdna. Koncert će biti održan od 19 sati.

Na prvom koncertu u ovoj sezoni publici će se predstaviti 4 umetnika iz Srbije i Severne Makedonije, violinista Kliment Todorovski, na violončelu Dragan Đorđević Suzuki, oboi Tome Atanasov i fagotu Đorđi Alađozovski.

Na programu koncerta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će se naći delo Sinfonia Concertante, austrijskog kompozitora Jozefa Hajdna za solo violinu, violončelo, obou i fagot, kao i Kamerna simfonija u c-mollu za gudače, ruskog kompozitora Dmitrija Šostakoviča - kažu organizatori.

Karte se mogu kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra, svakog radnog dana od 8 do 15 sati, po ceni od 400 i 250 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Izložba radova dece sa autizmom "Crtežom ti pričam 2" u Oficirskom domu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Sep.2021

Radovi dece sa autizmom naći će se na izložbi pod nazivom „Crtežom ti pričam 2“ koja će biti otvorena u četvrtak 23. septembra u 19 sati u niškom Oficirskom domu. Ulaz na izložbu je slobodan, a organizatori najavljuju da će posetioci videti prava umetnička dela mladih obolelih od autizma.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.