Sedmi dan protesta u Nišu - ispred suda zapaljene sveće pravdi koja je umrla

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2020, 22:47

Sedmi dan protesta u Nišu - ispred suda zapaljene sveće pravdi koja je umrla

Jedan od najslabije posećenih protesta bio je današnji, sedmi protest u Nišu. To nije sprečilo okupljene da još jednom prošetaju centralnim niškim ulicama uz standardne parole “ostavka”, “Vučiću lopove” i “izađite napolje”. Nešto kraća šetnja završena je na raskrsnici kod Palate pravde, a ispred vrata suda su zapaljene sveće i ostavljen kantar, jer se, kako su rekli, “pravda u Srbiji meri na kilo”.

foto: Vanja KeserTeško je išlo današnje okupljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kod niške Skupštine u Ulici Nikole Pašića. Izostalo je i ozvučenje kojeg je bilo prethodnih dana, ali se i pored toga okupio jedan broj nezadovoljnih Nišlija.

Pričalo se o planu šetnje, ali i protiv vakcinisanja. Jedna učesnica protesta iznela je konkretan zahtev:

Da se ponište ovi nelegalni izbori koji su već pali, jer je više od 2.000 prigovora usvojio Upravni sud. Obaranje izbora treba da bude naš prvi i jedini zahtev - rekla je ona.

Šetnja niškim ulicama; foto: Vanja KeserOkupljeni su to podržali aplauzom i pištaljkama.

Kolona je prošetala Dušanovom, Trgom kralja Aleksandra, pa Ulicom Milojka Lešjanina do raskrsnice kod suda.

Tu je bio kraj šetnje, a građanima su podeljene sveće, a svako ko je hteo mogao je na papiriću da napiše svoje zahteve.

Sveće su da se oprostimo od pravde, a kantar jer se pravda u Srbiji meri kao na pijaci - čulo se sa megafona.

Kantar i sveće; foto: Vanja KeserSkrenuta je pažnja na osuđene građane koji su učestvovali na protestima prethodnih dana, a onda su sveće zapaljene ispred vrata suda, dok je o kvaku okačen kantar sa čekićem.

Novo okupljanje zakazano je za sutra u 19 sati, ali ne kod Skupštine kao do sada, nego na Trgu kralja Milana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.