“Sedma sila bez krila” - nova knjiga novinara Doderovića

Izvor: JužneVesti.com, 27.Nov.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Sedma sila bez krila” - nova knjiga novinara Doderovića

Poznati niški novinar Milorad Doderović predstaviće svoju najnoviju knjigu Silom na sedmu, 28. novembra u 19 sati na FIlozofskom fakultetu u Nišu. Ovim delom novinafr obeležava četiri decenije profesionalnog novinarskog rada i četvrt veka dopisničkog rada za program na srpskom jeziku australijskog SBS radija.

Doderović je za UNS rekao da u knjizi ima sedamdeset priča u kojima je opisano šta mu se dešavalo za četiri decenije bavljenja novinarstvom, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << slikovit način svedoči i kako je sedma sila ostajala bez krila, kako je “umiralo” novinarstvo, između ostalog i zbog “mangupa u sopstvenim redovima”.

Knjiga sadrži poruke i pouke studentima novinarstva i onima koji su zakoračili u ovu profesiju, pritisnutu tabloidizacijom i fejk vestima. Upozorava da je velika i važna stvar govoriti slobodno, ali još veća i važnija govoriti istinito - rekao je Doderović, a prenosi UNS.

Promocija je zakazana za četvrtak u amfitetaru 21, a pored autora govoriče i dr Ivan Cvetanović, upravnik departmana za komunikologiju inovinarstvo, sociolog dr Đokica Jovanović, novinar iz Osla Saša Dimitrijević, generaln sekretar UNS-a Nino Brajović, a Miroslav Jović obratiće se u ime izdavača.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.