Saradnja “Media i reform centra” i Pravnog fakulteta - za razvoj zajednice i u službi građana

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja “Media i reform centra” i Pravnog fakulteta - za razvoj zajednice i u službi građana

Protokol o saradnji između Media i reform centra i Pravnog fakulteta u Nišu predstavlja sponu između struke, civilnog sektora i medija, od koje korist treba da imaju direktno građani, navedeno je juče prilikom potpisivanja. Studenti će imati i priliku za praksu.

Razmena znanja i iskustava, izdavačka delatnost i organizovanje naučnih i stručnih programa, samo su neki od načina na koje će Pravni fakultet Univerziteta u Nišu i Media i reform centar Niš ubuduće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sarađivati.

Direktor Media i reform centra Nikola Stojanović kaže da uspostavljena saradnja treba da unapredi komunikaciju civilnog društva i akademske zajednice i da ono što ubuduće budu zajedno radili, građanima učine dostupnijim i jasnijim. To je posebno značajno u procesu evrointegracija, gde je saradnja svih sektora ključna, naveo je Stojanović.

Za naše udruženje je od posebne važnosti što Pravni fakultet, kao respektabilna obrazovna i naučna ustanova, prepoznaje značaj saradnje sa civilnim sektorom. Media i reform centar Niš već nekoliko godina sarađuje i sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Nišu, pa ova partnerstva mogu biti primer i drugim institucijama akademske zajednice kako mogu razvijati dvosmernu komunikaciju sa građanima - rekao je Stojanović.

Dekan Pravnog fakulteta Goran Obradović kaže da ova institucija želi da se uključi u ostvarivanje ideja koje su od javnog interesa i koje doprinose razvoju zajednice.

Takođe, ovo je prilika i da ukažemo na činjenicu da akademska zajednica nije sama sebi cilj, već je ona spona između struke, civilnog sektora i medija, od koje korist treba da imaju direktno građani. Kao partner organizaciji civilnog društva, neposredno ćemo osluškivati potrebe građana, a Pravni fakultet, kao institucija sa društvenom odgovornošću, u prilici je da u saradnji sa Media i reform centrom ostvari bolju komunikaciju sa građanima i pomogne im u razumevanju njihovih prava i njihovoj zaštiti - naveo je Obradović.

Dekan dodaje da je ova saradnja i mogućnost za studente da imaju stručnu praksu u Media i reform centru, kao udruženju koje je član domaćih i međunarodnih medijskih organizacija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.