Ruska dečija filharmonija nastupa u niškom pozorištu, koncert besplatan

Izvor: JužneVesti.com, 15.Okt.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska dečija filharmonija nastupa u niškom pozorištu, koncert besplatan

Na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, u petak, 18. oktobra u 18 sati svečani koncert održaće ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečije filharmonije iz Jekaterinburga. Ulaz je besplatan, ali uz ulaznice koje se mogu preuzeti na biletarnici pozorišta od utorka, 15. oktobra.

Ruski hor "Kapela dečaka i mladića" osnovan je 1979. godine od strane čuvenog hor-majstora Larise Balter, za 40 godina postojanja izgradio je svetski renome i poznat je kao jedan od najkvalitetnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vokalnih sastava dečaka i mladića. Proputovali su pola sveta, došavši čak do Čilea, i nastupali sa najpoznatijim orkestrima i dirigentima, na najprestižnijim scenama.

U horu pevaju i dečaci i mladići, zahvaljujući čemu je zvuk hora neverovatno lep i jedinstven. U repertoaru "Kapele" ima mnogo dela, pogodnih upravo za takav sastav glasova. Deca 21. veka pevaju i muziku Baha i Rahmanjinova, Sviridova i Prokofjeva, Pahmutove i Glinke, ruske narodne pesme i duhovnu muziku, dela savremenih kompozitora - navode organizatori.

Ova ekipa mladih muzičara nastupa na čelu sa umetničkim rukovodiocem Fridrihom Vajshajmom.

Nastup ovog ruskog hora u Nišu finansira kompanija NIS.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.