Izvor: JužneVesti.com, 23.Sep.2021, 11:05

"Rolling Stones" u Nišu, ekstremna "downhill" biciklistička staza spremna za prvo takmičenje

Jednim od najekstremnijih sportova "downhill" biciklizmom, koji uključuje vožnju po uskim i strmim šumskim stazama, u Nišu se bavi klub Dijabole, pa ih je ljubav prema adrenalinu i prirodi pokrenula da naprave stazu za taj sport u dužini od oko 1.500 metara u Niškoj Banji. Upravo na njoj organizuju za vikend, 25. i 26. septembra, prvu trku i pozivaju zainteresovane Nišlije da im se pridruže kao takmičari ili publika.

Vrsta biciklizma za koju je potrebna dobra zaštitna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << oprema, volja i motivacija nije toliko popularna u Srbiji, ali Jakša Blagojević, koji se već godinama bavi ovim sportom, i jedini klub takvog tipa u Nišu i na jugu zemlje Dijabole pokušavaju da ga približe ljudima. Staza u Niškoj Banji; foto: T. T.

Dosta je zahtevan, kako fizički, tako i psihički, jer ne bi mogao svako da se bavi ovim, velike su brzine u pitanju. Odluke se donose u sekundi, tako da jedan pogrešan potez i može da dođe do nekog pada. Tako da dobrim treningom, dobrom pripremom i dobrom zaštitom može da se dobro napreduje i da se izbegne neki problem - kaže Blagojević.

Motivacija za ovu vrstu biciklizma je, kaže, adrenalin, boravak u prirodi, bavljenje sportom, putovanja, kao i druženje. Klub broji oko 20 članova, pa kaže da se interesuju i mlađi i stariji.

Nišlije se bave jednim od najekstremnijih sportova; foto: T. T. Zajedničkim snagama su od 2018. godine u Niškoj Banji pravili stazu "Rolling Stones" od oko 1.500 metara, gde će za vikend biti održana i prva "downhill" trka na jugu zemlje.

To je "downhill" staza za planinski biciklzam. "Downhill" bi bila kao najekstremnija varijanta "downhill" biciklizma. Ovo je staza koju smo mi pravili, dugačka je oko 1.500 metara i dosta je strm teren, imamo velike skokove, kamenje i druge prepreke i ovo je jedna od težih staza u Srbiji - kaže mladi sportista.

Očekuju da će na trci učestvovati minimum 40 ljudi iz cele Srbije i regiona, pa pozivaju i ostale zainteresovane da učestvuju - kao takmičari ili publika.

Više informacija o prijavi možete da dobijete na njihovoj Instagram stranici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.