Rok hitovi u izvedbi niških simfoničara za Praznik muzike

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2018, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok hitovi u izvedbi niških simfoničara za Praznik muzike

Obrade pop i rok pesama grupa Queen, ABBA, Deep Purple i drugih, izvešće večeras Niški simfonijski orkestar, a izvođenje ove “Rok simfonije” deo je programa obeležavanja Praznika muzike.

Kako najavljuju iz Simfonijskog, na programu će biti pesme “Thank you for the music” i “The winner takes it all” grupe ABBA, hitovi benda Queen “Bohemian rhapsody” i “We will rock you”, kao i numera “The house of the rising sun” sastava The >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Animals. Simfoničari će izvesti i hit “Strairway to heaven”, delo Beatels-a “Can't buy me love” i rok klasik “Smoke on the water”.

Aranžmane je radio Svilen Simeonov, koji će i dirigovati na koncertu. Niškom simfonijskom će se kao solista pridružiti i saksofonista Andrija Minčić.

Ulaz je slobodan, a koncert će početi u 19 sati.

Podsetimo, povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, u Nišu će na 6 lokacija biti održani koncerti.

U Banovini, Parku Svetog Save, Obrenovićevoj, Čairu, holu Gradske kuće i Simfonijskom orkestru muzičari će pokazati svoje umeće - horovi, bendovi, folklorni ansambli, profesori i učenici muzike.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.