Raskinut ugovor sa “Ćurdićem”, drugi prevoznik preuzima linije ovog prevoznika

Izvor: JužneVesti.com, 07.Dec.2018, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskinut ugovor sa “Ćurdićem”, drugi prevoznik preuzima linije ovog prevoznika

Premda je pre 4 godine predstavljan kao jedan od najbolje ralizovanih niških tendera ikada, godinu dana do isteka, Direkcija za javni prevoz Niš raskinula je ugovor sa prevoznikom Ćurdić. U Direkciji navode da je glavni razlog nepoštovanje reda vožnje, a Ćurdićeve linije će preuzeti neki drugi prevoznik, do raspisivanja nove javne nabavke.

Nakon višemesečnog natezanja oko saradnje između Ćurdića i Direkcije, prelomljeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da ugovor ipak bude raskinut. Problem koji je započeo kada su novi Ćurdićevi autobusi prebačeni u Beograd, zamenivši ih starim, kako kažu u Direkciji, eskalirao je septembra, kada je sporni beogradski prevoznik počeo da izbacuje autobuse iz saobraćaja. Građani su uzalud čekali na stanicama.

Prevoznik Ćurdić je od septembra meseca ove godine, počeo sa znatnim odstupanjem od utvrđenog reda vožnje na liniji broj 6: Železnička stanica - Duvanište -Skopska, koje se ogledalo u svakodnevnom gubljenju polazaka na pomenutoj liniji, pogotovo u jutarnjem špicu kada putnici treba da odu na posao, u školu, na fakultet, kod lekara i slično - navode u Direkciji.

Pored navedenog, prevoznik Ćurdić je, dodaju u Direkciji, u proteklom periodu u četiri navrata pretio da će da obustavi prevoz na linijama koje su mu poverene što, kako kažu, dodatno daje povod za zabrinutost u pouzdano obavljanje prevoza. Kako Ćurdić nije normalizovao polaske, u Direkciji su odlučili da raskinu ugovor.

Podsetimo, problemi u saradnji između niške Direkcije i Ćurdića koji u Nišu drži nekoliko gradskih i prigradskih linija nastali su pre nekoliko meseci kada je Direkcija odlučila da ovom prevozniku manje plaća usluge prevoza jer su nove autobuse namenjene Nišlijama poslali u Beograd, zamenivši ih starim.

Mesecima se zbog toga govori o raskidu ugovora, a čitav slučaj je završio i na Privrednom sudu.

Poslednja "kap u čaši" između javnog preduzeća i prevoznika bio je trenutak kada je Ćurdić izgubio posao na tenderu Direkcije za još 3 gradske linije i kada su zapretili niškoj Direkciji "da nije sve gotovo".

Nišlije, ne bi trebalo da brinu, bar kako kažu u niškom Gradskom veću, jer će ekspresno biti organizovan prevoznik koji će amortizovati Ćurdićeve linije.

Preduzimanje operativnih mera podrazumeva angažovanje trećih lica – prevoznika ili preraspodelu kapaciteta između već angažovanih prevoznika po postojećim linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika radi obezbeđivanja uslova za kontinuirano vršenje navedene komunalne delatnosti - navode u Gradskom veću.

Takođe se, dodaju, nalaže da Direkcija istovremeno pokrene i redovnu proceduru za izbor prevoznika na paketu linija broj 3 u skladu sa zakonom.

Podsetimo, tokom leta bilo je problema i sa "kružnom" i linijama Kalač brdo-Sarajevska i Njegoševa-Donji Komren, te je od Direkcije ovaj posao preuzeo Niš ekspres. Problem su bili stari i neispravni autobusi, zbog čega je jedan od njih sleteo u bivšu kasarnu Bubanjski heroji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"Ćurdić" više ne prevozi Nišlije

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Dec.2018

Autobuski prevoznik "Ćurdić" više neće prevoziti Nišlije, jer je Direkcija za gradski prevoz raskinula ugovor sa tim privatnim prevoznikom...Razlog je već duži neredovni, sa jutarnjim kašnjenjem prevoz na linji broj 6, Železnička stanica-Duvanište, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.