Radovi 40 likovnih umetnika iz Niša na izložbi u Oficirskom domu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2019, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi 40 likovnih umetnika iz Niša na izložbi u Oficirskom domu

Na ovogodišnjoj izložbi “Likovni umetnici Niša” koja će biti otvorena od utorka 2. jula od 20 sati u Oficirskom domu biće predstavljeni radovi četrdesetoro umetnika različitih generacija. Ljubitelji umetnosti mogu da pogledaju radove do 22. jula.

Dominatno sačinjena od slika, grafika i crteža, sa rasponom od umetnika bogatih i razvijenih karijera do onih koji je tek grade, kako navode organizatori, ovogodišnja izložba uverava da je likovna scena Niša brojna i dimanična >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što je čini važnim delom kulturnog života grada.

Utemeljena na kriterijumima stvaralačkog pluralizma i široke demokratičnosti, izložba doprinosti identifikaciji i afirmaciji personalnih karakteristika autorskih izraza i postaje mesto susreta kreativnih potencijala stvaralaca koji žive i rade u Nišu - navode organizatori.

“Likovni umetnici Niša“ jedna je od tradicionalnih izložbi koju priređuje Galerija savremene likovne umetnosti od svog osnivanja (1970), kako kažu organizatori, sa namerom da promoviše i prezentuje aktuelno umetničko stvaralaštvo sugrađana.

Neki od umetnika najmlađe generacije - Danijela Dimitrijević, Jana Mitrovska, Marija Curk, Milena Krstić, Vukašin Stanković, Danilo Paunović i Natalija Đorđević, po prvi put učestvuju na ovakvoj izložbi, navode organizatori.

Izložba će trajati do 22. jula.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.