Radomir Lazović: Najveća nejednakost u Evropi je u Srbiji, a u Srbiji na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2022, 05:18

Radomir Lazović: Najveća nejednakost u Evropi je u Srbiji, a u Srbiji na jugu

Društvene i ekonomske nejednakosti na jugu su ogromne, mala grupa ima “jako puno”, a većina “jako malo”, rekao je u emisiji “15 minuta” Radomir Lazović, šef Zeleno-levog kluba u Skupštini Srbije. On predlaže potpunu reorganizaciju državne uprave i temeljnu decentralizaciju.

Poslanik Lazović gostujući u Nišu na tribini prošlog utorka najavio je će se Ne davimo Beograd proširiti na celu Srbiju i da će biti formirana zeleno-leva organizacija na nacionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nivou.

Predlaže južnjacima da se uključe i kandiduju teme i probleme, ali jasno “targetira” one najveće - nejednakost, privredu zasnovanu na subvencijama i nesamostalnost lokalnih samouprava.

Jedinice lokalne samouprave namerno i svesno imaju klijentelistički odnos prema vlasti, zavise od transfera novca. Jug je u težoj situaciji zbog velikog raslojavanja. Takve lokalne samouprave su zavisne, nemaju prihode za najosnovnije potrebe - naveo je Lazović.

Zato predlaže reorganizaciju i decentralizaciju Srbije kao jedno od rešenja.

Ljudima su potrebni sadržaji da bi ostali ovde, da imaju gde da se zaposle, da parkiraju, da imaju dobar javni prevoz. Lokalne samouprave da imaju svoje adekvatne finansije, da mogu da ulažu u razvojne projekte. Ključno pitanje je ekonomska nejednakost koja je najveća u Evropi - naglašava Lazović.

U emisiji “15 minuta” pogledajte i: Kako je izabrao stihove Maje Berović za obraćanje u Skupštini, da li je “ti lutaš, bebo” bila planirana ili slučajna poruka predsedniku Aleksandru Vučiću, ko je srušio jedinstvo opozicije, šta Lazović kaže o “istorijskom” sastanku Vučić - Đilas, kako izgleda Skupština iznutra i ima li mesta emocijama u politici.

*emisija je snimana pre tribine u Nišu

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.