Radnički rutinski savladao Mačvu na Čairu

Izvor: JužneVesti.com, 31.Okt.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički rutinski savladao Mačvu na "Čairu"

Solidan broj prilika viđen je na stadionu "Čair" u vanrednom, 14. kolu Superlige, u kome je Radnički ugostio šabačku Mačvu. Za razliku od gostiju, Nišlije su svoje šanse iskoristile i na kraju trijumfovale rutinski, sa 3:0.

Domaći sastav poveo je nakon kornera koji je odlično izveo Nikola Drinčić. Poslao ga je pred gol rivala, a tamo je najbolje bio postavljen Taras Bondarenko, koji je glavom loptu poslao u gol. Ukrajincu je ovo bio treći pogodak u dresu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << niškog sastava, a svaki je proizašao iz dobrog postavljanja.

Par minuta kasnije mogla je Mačva do izjednačenja - Miodrag Gemović je odlično centrirao, ali je Petar Gigić propustio zicer i šutirao pored gola. U završnici prvog poluvremena još jednu priliku je imao fudbaler rodom iz Prištine, ali je i to promašio, šutirajući iznad prečke.

Od početka drugog poluvremena napadala su podjednako oba tima. Najbolju priliku imali su Šapčani, kada je Miloš Adamović izveo sjajan slobodan udarac, koji je išao pravo u gol, ali je Borivoje Ristić imao još bolju reakciju i požrtvovano uhvatio tu loptu, pritom se umalo povredivši.

Prednost niškog sastava duplirao je mladi Lazar Ranđelović u 68. minutu. Nermin Haskić mu je lepo dodao loptu, a Leskovčanin izabrao pravi ugao i precizno šutnuo.

Desetak minuta kasnije "pao" je i treći gol na "Čairu", ovog puta u režiji Slađana Nikodijevića. I njemu je pomogao iskusni Drinčić, koji je dobro izveo slobodni udarac, a onda je loptu glavom Nikodijević prosledio u mrežu.

Pred kraj utakmice Mačva je mogla da smanji zaostatak za rivalom, ali je Dejan Babić pogodio prečku.

Loša vest za navijače niškog kluba je da se Siniša Babić ponovo povredio i već u 15. minutu ga na terenu zamenio Marko Mrkić. Novosađanin se nedavno nakon duže pauze zbog povrede ponovo vratio na teren, a potom bio proglašen za igrača 12. kola Superlige.

Zbog remija Čukaričkog i Partizana, Radnički se učvrstio na 2. poziciji Superlige, pošto sada ima četiri boda prednosti u odnosu na crno-bele, a još zaostaje 9 bodova za Crvenom zvezdom. U sledećem kolu, koje se igra u subotu, 3. novembra, Nišlije će gostovati dvanaestoplasiranoj Bačkoj u Bačkoj Palanci.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.