Radnički pretrpeo četvrti poraz u nizu, Vojvodina slavila u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2020, 19:46

Radnički pretrpeo četvrti poraz u nizu, Vojvodina slavila u Nišu

Četvrti poraz u nizu u Superligi fudbaleri Radničkog iz Niša pretrpeli su u 16. kolu elitnog ranga pošto je na stadionu "Čair", golom u 14. minutu, slavila novosadska Vojvodina rezultatom 1:0 (1:0). Na klupi niškog tima debitovao je novi trener Vladimir Gaćinović, koji je ekipu preuzeo pre tri dana, a Nišlije su posle sedmog poraza u sezoni pale na 12. mesto.

Na početku meča u Nišu gosti iz Novog Sada su bili bolji što su krunisali u 14. minutu kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Miljan Vukadinović bio precizan u petercu Radničkog. Prethodno, Vukadinović je prošao po desnoj strani i dodao Drinčiću koji je uputio šut sa oko 25 metara, ali je golman niškog tima Borivoje Ristić odbranio gol. Lopta se odbila do Gemovića koji je šutirao ka golu domaćina, a na loptu je natrčao Vukadinović koji ju je prosledio u mrežu.

U nastavku su niški fudbaleri stvarali šanse, ali nisu uspevali da ih iskoriste pošto je lopta posle šuta Đuričkovića u 26. minutu otišla pored gola, kao i posle pokušaja Gavrića minut kasnije.

Debi na klupi Radničkog; foto: JV / Vanja Keser

Vukadinović i Bjeković iz Vojvodine šutirali su iz daljine ka golu Radničkog u poslednjim minutima prvog poluvremena, ali nije bilo mnogo opasnosti po gol Ristića.

I u nastavku su obe ekipe imale šanse, ali pogoci nisu viđeni. U 68. minutu Ćirković je dodao Gavriću, koji je šutnuo sa oko 15 metara, ali je lopta prošla pored stative Vojvodine. Novosađani su u 85. minutu imali veliku šansu, ali lopta pogodila stativu nakon šuta Bojića iz peterca Radničkog.

Bio je ovo četvrti poraz Radničkog u nizu u Superligi, pa je pao na 12. poziciju na tabeli. Na klupi niškog tima debitovao je šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović koji je pre tri dana preuzeo ekipu nakon odlaska Milana Đuričića.

Nišlije u narednom kolu igraju u Beogradu protiv Rada koji je 18. na tabeli.

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog smrti legende argentinskog i svetskog fudbala Dijega Armanda Maradone, jednog od najboljih fudbalera svih vremena, koji je preminuo 25. novembra u 61. godini.

Minut ćutanja zbog smrti Dijega Armanda Maradone; foto: JV / Vanja Keser

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.