Projekcije kratkih austrijskih filmova u niškoj Univerzitetskoj biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2020, 08:14

Projekcije kratkih austrijskih filmova u niškoj Univerzitetskoj biblioteci

U četvrtak, 22. oktobra u Univerzitetskoj biblioteci "Nikola Tesla" u Nišu davaće se sedam kratkih austrijskih filmova - igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih.

Organizatori najavljuju da će se davati animirani film Kaša od jabuka, reditelja Aleksandera Gracera, potom igrano ostvarenje Kurdvina Ajuba Bumerang, zatim Daleko od prošlosti rediteljke Nikol Felsterl, Favoriti Martina Monka, Jedan dan slobode Martina Vintera, Animistica >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rediteljke Niki Šuster, kao i Italija i ovo je voda, koji su režirali Joan Gavriel i Anja Franciska Plašg.

Pregled austrijskog kratkog filma (nem. Österreichische Kurzfilmschau) projekat je Austrijske filmske akademije i Ministarstva spoljnih poslova Austrije. Svake godine Kulturni forumi širom sveta prave odabir iz filmova koji su ušli u uži izbor za Austrijsku filmsku nagradu - kažu organizatori.

Program počinje u 17:30, ulaz je besplatan, a kako poručuju iz Udruženja Mladi ambasadori, koje događaj organizuje sa bibliotekom, biće poštovane sve zdravstvene preporuke.

Najavljeno je i da će se na otvaranju gledaocima obratiti ataše za kulturu Ambasade Austrije u Srbiji Adrien Fajks.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.