Premijera predstave “Jabuka” u niškom Narodnom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jun.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave “Jabuka” u niškom Narodnom pozorištu

Priča o ljubavnoj i emotivnoj drami koja se bavi odnosima ljudi iz različitih perspektiva po tekstu Verna Tiesena, predstava Jabuka, u režiji Aleksandre Kovačević premijerno će biti izvedena na Maloj sceni Narodnog pozorišta, u utorak 18. juna, a prva repriza je zakazana za 21. jun.

Autorsku ekipu predstave, pored rediteljke Kovačević, čine i glumci Danilo Petrović, Katarina Mitić Pavlović i Kristina Tomić.

Direktor niškog teatra Spasoje Ž. Milovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kaže da je ovo osma premijera u tekućoj sezoni i da su oni ponosni na urađeno do sada.

Predstava Jabuka je nastala iz naše želje da damo doprinos borbi protiv opake bolesti kancera, i zato smo se odlučili za ovaj tekst. Vern Tiesen je jedan od najznačajnijih kanadskih pisaca. Pisac čije se predstave izvode u Americi, Evropi, a ono čto je interesantno je to što je ovo prvi kanadski tekst koji se igra u institucijalnom pozorištu - kaže Milovanović.

Plakat; LogoKroz likove zarobljene u kolotečini vremena, objašnjavaju iz pozorišta, predstava “Jabuka” govori o modernom potrošačkom društvu u kojem često i ne primećujući gubimo najfinije i najsuptilnije niti koje nas vežu za naše najbliže.

Ovo je ljudska priča koja će svakog duboko dirnuti. Takođe u sebi sadrži reference velikog umetničkkog dela i nosi sa sobom posebnu estetiku i izraz, a sve je prožeto sjajnim efektima i muzikom kao i glumačkom igrom - kaže Aleksandra Kovačević, rediteljka predstave.

Tek kada nas, dodaju iz Pozorišta, pogodi strašna tragedija neizlečive bolesti, setimo se da zastanemo, pogledamo oko sebe i shvatimo šta je zaista važno.

Za scenografiju i kostim bila je zadužena Ljiljana Pavlović, asistent kostimografkinje je Katarina Filipović, kompozitor Bratislav Zlatković, lektor Nataša Ilić i organizator Miloš Pavlović.

Produkciju predstave, kao i njenu promociju podržala je Ambasada Kanade u Beogradu.

Premijera predstave je zakazana za 20 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.