Predstavu niškog teatra publika proglasila najboljom na festivalu u Rakovici

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2019, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavu niškog teatra publika proglasila najboljom na festivalu u Rakovici

Niško Narodno pozorište nagrađeno je na 12. Festivalu pobednika festivala u Rakovici, i to za komad U čije ime po tekstu Aleksandra Mihailovića, koga je režirao Milan Karadžić.

Kako navode iz Narodnog pozorišta, žiri publike kojim je predsedavao Marko Radojičić, a članovi bili Danijela Simeunović i Miloš Simić bio je jednoglasan u odluci da nagrada za najbolju predstavu bude dodeljena komadu U čije ime.

Ideja vodilja Festivala je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da se na jednom mestu, jednom godišnje, vide najbolje pozorišne predstave nastale tokom prethodne sezone u Srbiji. Publika je bila u prilici da šest večeri u kontinuitetu vidi ono što je najbolje u pozorišnom životu Srbije – navode iz Narodnog pozorišta.

Inače, dodaju da je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje žiri publike je dodelio Milanu Vasiću za ulogu Potkoljosina u predstavi Ženidba u režiji Milana Karadžića, a u izvođenju Narodnog pozorišta iz Prištine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.