Predstava i dramske radionice za decu teatra iz Banja Luke u niškom Lutkarskom

Izvor: JužneVesti.com, 09.Mar.2021, 10:44

Predstava i dramske radionice za decu teatra iz Banja Luke u niškom Lutkarskom

Edukativnu predstavu za decu Princeza Zlatka u kraljevstvu boja izvešće lutkari Nevid teatra iz Banja Luke u Pozorištu lutaka u Nišu u četvrtak, 11. marta, a istog dana će njihovi animatori održati besplatne dramske interaktivne radionice za decu od 4 do 6 i 9 do 14 godina.

Niš je jedan od 10 gradova u kome će teatar iz Banja Luke gostovati, kažu u Lutkarskom, a prvo će glumci sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom, Maja Vujanović i Dejan Andrić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << održati besplatne radionice.

Od 12:30 je za mališane uzrasta od 4 do 6 godina, a od 13:30 za starije koja imaju od 9 do 14 godina.

Deca će imati priliku da na zabavan i uzbudljiv način uče o biljnom i životinjskom svetu i upoznaju se sa osnovama dramskih tehnika: priča, vođena mašta, zamišljena putovanja i improvizacija kroz čudesni svet fantazije u kojem se izražava osećanjima i idejama - navode.

Obavezna je prijava zbog ograničenog broja učesnika, a preko Fejsbuk stranice Pozorišta lutaka treba poslati ime i prezime, starost deteta i kontak telefon.

Interaktivna predstava u 18 sati; foto: Nevid teatar Od 18 sati će glumci izvesti interaktivnu i edukativnu dečiju predstavu Princeza Zlatka u kraljevstvu boja, za koju je takođe ulaz besplatan, ali i potrebna rezervacija na stranici Lutkarskog, a karte se mogu preuzeti na dan izvođenja predstave, najkasnije 15 minuta pre njenog početka.

Predstava govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka, i prikazuje deci da je svet obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji svet. Kraljevstva predstavljaju gradove u Bosni i Hercegovini: Sarajevo, Tuzlu, Banjaluku, Jajce, Trebinje i Mostar - poručuju.

Autor teksta i reditelj je Marko Dukić, koji potpisuje i koreografiju. Kostime su radile Maja Mirković i Biljana Tegeltija Bojanić, koje su zajedno sa Đurđicom Bjelošević oblikovale i izradile rekvizitu. U predstavi igraju Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić, lektorka je Nataša Kecman, dok je vajar saradnik Bojan Mikulić.

Pre svakog izvođenja predstave u svrhu obrazovanja pozorišne publike prikazuju animirani pozorišni bonton za decu i odrasle.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.