Predsednica švajcarskog parlamenta u Nišu - kako primeniti švajcarski model u reformi gradske uprave

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Nov.2020, 01:06

Predsednica švajcarskog parlamenta u Nišu - kako primeniti švajcarski model u reformi gradske uprave

Izabel More predsednica Nacionalnog veća Švajcarske, ovog vikenda u poseti je Nišu tokom svog boravka u Srbiji. More je sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski razgovarala o realizaciji projekata koje finasira ta zemlja u Nišu, kao i o nastavku dobre saradnje.

Uspešna saradnje Švajcarske, temelji se na oblastima unapređenja rada uprave, zaštiti životne sredine i ekonomije.

Sotirovski je upoznala goste iz Švajcarske sa aktivnostima i rezultatima koje >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Niš postiže u navedenim oblastima.

Efikasna uprava, bliska građanima i njihovim zahtevima 

"U toku je rad na reformi gradske uprave, pokušaćemo da primenimo, naravno na naš način, model švajcarske organizacije u radu gradske uprave, kao i tehničke modernizacije rada lokalnog parlamenta. Ubrzano radimo i na izboru investitora za sanaciju deponije i izgradnji fabrike otpadnih voda", rekla je Sotirovski i podsetila, da je švajcarska Vlada novčano podržala projekat e-uprave i da je finansirala izgradnju Naučno-tehnološkog parka.

Velika prednost je što su Niš i Švajcarska povezani avio linijom prema Bazelu, a od početka naredne godine, očekuje se ponovo uspostavljanje leta do Ciriha, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Kontrola švajcarskih projekata"

"Moja funkcija, obavezuje me i na izvesnu kontrolu i tok realizacije projekata koje je finansirala švajcarska vlada", naglasila je More.

Uvažena gošća, nakon obilaska Niške tvrđave i Naučno-tehnološkog parka, sutra nastavlja svoj boravak u Srbiji posetom Beogradu, gde će se susresti sa predsednikom Vučićem i predsednikom Skupštine, Ivicom Dačićem.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednica švajcarske Skupštine u poseti Nišu, najavljena donacija za modernizaciju niškog parlamenta

Izvor: JužneVesti.com, 08.Nov.2020

Predsednica Nacionalnog veća Švajcarske Izabel More i njeni saradnici posetu Srbiji započeli su u Nišu, gde su sa predstavnicima Grada razgovarali o realizaciji projekata koje finasira ta zemlja i o nastavku dosadašnje, kako navode na sajtu Grada, uspešne saradnje. Mediji prenose da je sa njenom...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.