Poziv za javnu raspravu o Nacrtu odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Nov.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša

Nakon što je Gradsko veće utvrdilo Nacrt odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša, upućen je poziv svim zainteresovanim za javnu raspravu.

Teskt poziva prenosimo u celosti..

Poštovani građani,

Odlukom o izmenama i dopunama Statuta grada Niša vrši se usklađivanje Statuta grada Niša sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi. Izmene Zakona o lokalnoj samoupravi donose važna unapređenja postojećeg sistema lokalne samouprave, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << naročito u delu koji se odnosi na veće učešće javnosti u radu lokalne samouprave, proširivanje delokruga Gradskog veća, uređivanja i funkcionisanja mesne samouprave.

Imajući u vidu obavezu Grada da na odgovoran i transparentan način unapredi svoje funkcionisanje i funkcionisanje institucija u skladu sa zakonom, što podrazumeva i saradnju sa institucijama i građanima, zadovoljstvo mi je da Vas obavestim da je Gradsko veće Grada Niša utvrdilo Nacrt odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša.

Javna tribina o Nacrtu odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša, biće održana dana 04.12.2018. godine, u velikoj sali Skupštine grada Niša, ul. Nikole Pašića br. 24, Niš, u trajanju od 12,00 do 14,00 sati.

Cilj održavanja javne tribine je davanje mogućnosti građanima i predstavnicima institucija da učestvuju u postupku izrade izmena i dopuna Statuta grada Niša, radi njegovog usklađivanja sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Nacrt odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša možete videti ovde, a dostupan je i na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Niša www.ni.rs.

PREDSEDNIK GRADSKOG VEĆA GRADA NIŠA

Darko Bulatović

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.