Poverenik naložio niškom Vodovodu da dostavi podatke o službenim putovanjima

Izvor: JužneVesti.com, 07.Dec.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik naložio niškom "Vodovodu" da dostavi podatke o službenim putovanjima

Kuda je sve putovao direktor Javnog komunalnog preduzeća Naissus Igor Vučić službenim kolima, ali i drugi službenici, zasad je nepoznato javnosti, jer u ovom preduzeću odbijaju da dostave putne naloge. Zbog toga je Poverenik za informacije od javnog značaja naložio Vodovodu da u roku od 3 dana Južnim vestima dostavi tražena dokumenta.

Za koje namene i ko je sve koristio službeni “citroen” Vodovoda, od početka ove godine, pa do kraja septembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << novinari su pokušali da saznaju iz putnih naloga. Međutim, u Vodovodu odbijaju da ih dostave pod izgovorom da u zvaničnom zahtevu nema dovoljno informacija o tome šta novinari traže.

Ipak, Poverenik se nije složio sa navodima Vodovoda, pa im je naložio da u najkraćem roku redakciji Južnih vesti dostave putne naloge za "citroen".

Nalaže se JKP Naissus da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 3 dana od dana prijema ovog rešenja obavesti novinara Južnih vesti da li poseduje tražene informacije, odnosno putne naloge za službeno vozilo “citroen” - navodi se u rešenju Poverenika.

Inače, iz niškog Vodovoda su i ranije dostavljali informacije tek nakon reagovanja Poverenika. Netransparentnost je bila odlika bivšeg direktora Dejana Andrejevića, a sličnu praksu nastavilo je i novo rukovodstvo sa novoizabranim direktorom Igorom Vučićem na čelu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.