Porodice čije su kuće izgorele u požaru u Nišu i posle pet meseci bez trajnog rešenja

Izvor: JužneVesti.com, 20.Sep.2021, 17:27

Porodice čije su kuće izgorele u požaru u Nišu i posle pet meseci bez trajnog rešenja

Porodice iz baraka Građevinara koje su izgorele u velikom požaru u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu i posle pet meseci nemaju trajno mesto stanovanja, pa očekuju da se Grad Niš, kako kažu, smiluje i nađe rešenje. Da se hitno nađe rešenje za 10 porodica je i inicijativa koju je nadležnima podneo opozicioni odbornik Miodrag Stanković.

Deset porodica je aprila ostalo bez kuća kada je požar zahvatio barake "Građevinara", a i posle pet meseci se bore da dobiju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trajni smeštaj. Bez kuće je ostala Neda Stefanović, pa navodi da su ona i porodica sada bez ičega.

Prvo vreme smo bili kod moje majke u stanu od 35 kvadrata, ja suprug i dvoje male dece. Sad smo privatno, u međuvremenu smo sav novac potrošili na kiriju na neke osnovne stvari, sad smo baš bez ičega, dakle na ulici. Očekujemo da se Grad konačno smiluje i da nađe neko rešenje - kaže ona.

Porodicama je Grad istog meseca ponudio gradske stanove uz plaćanje kirije, a iz takvog je jedna stanarka hitno preseljena zbog loših uslova, a nakon pisanja Južnih vesti. Upravo je obaveštavanje javnosti, kaže druga stanarka koja je živela u barakama "Građevinara", razlog što se gradonačelnica Niša naljutila na njih, pa i ona moli Grad za pomoć. I posle pet meseci bez trajnog rešenja; foto: T. T.

Ona je pozavala vesti, da obavesti javnost, jer ona je došla sa operacije i zbog toga što je ona obavestila javnost, znači gradonačelnica se naljutila na nas i nijednoj više porodici nije dala nikakav smeštaj - navodi Stojanovićeva.

Da porodice ne bi ostale na ulici odbornik Miodrag Stanković iz koalicije "Niš moj grad" podneo je inicijativu da im Grad Niš hitno obezbedi "krov nad glavom".

Jedno od rešenja koje predlaže jeste da oštećenim porodicama da u zakup 10 gradskih stanova, bez naknade u Ulici Majakovskog, a prema modelu koji je, kaže, korišćen za porodice iz Mramora i Krušca, koje su zbog klizišta ostale bez kuća.

Da se na nekoj postojećoj gradskoj parceli izgradi zgrada u kojoj će oštećene porodice dobiti stanove - drugi je predlog Stankovića.

Jedno od rešenja koje predlaže Stanković je da im se daju u zakup stanovi u Majakovskog; foto: M. M. K. Međutim, Sotirovski kaže da je Grad želeo da pomogne, ali podseća da većina porodica nije želela da uzme gradske stanove i plaća zakup, pa pita šta sad drugo da rade.

Mi smo im tada rekli da bi taj zakup njima pokrivao Centar za socijalni rad, čak se jedna porodica uselila, pa joj nije odgovarao stan i tako dalje. Da se ne bismo igrali miša i mačke, odlučili smo da im damo novac, dobili su po 250.000 dinara od Grada, plus po 100.000 od Gradske opštine Crveni krst, plus 20.000 od Opštine Medijana, plus pomoć u hrani i garderobi i na taj način mi smo pokušali da im koliko-toliko olakšamo život. Šta sad dalje da radimo? - pita gradonačelnica.

Podsetimo, oko 40 ljudi ostalo je bez krova nad glavom pre pet meseci.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanković: Hitno rešiti problem porodica koje su ostale bez krova nad glavom!

Izvor: JUGpress.com, 20.Sep.2021

NIŠ..Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, posetio je oštećene porodice i podneo odborničku inicijativu kojom traži da se hitno reši problem porodica koje su ostale bez krova nad glavom, zbog požara koji se desio...„Zahtevam da se hitno reši problem porodica koje su ostale...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.