Poraz Železničara od Vojvodine na startu SEHA lige

Izvor: JužneVesti.com, 28.Avg.2018, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Železničara od Vojvodine na startu SEHA lige

Nije uspeo niški Železničar da pobedom počne debitantsku sezonu u regionalnoj SEHA ligi pošto je na svom terenu u hali "Čair" poražen (27:20) od novosadske Vojvodine. Niški rukometaši nisu imali mnogo ideja u napadu, dok su igrači iz Novog Sada imali raspoložene golgetere i golmana.

U prvom delu susreta Vojvodina je sve vreme vodila, "Želja" je mogao samo do izjednačenja, a poslednje je bilo 4:4 u 8. minutu. Onda su gosti serijama 2:0 i 4:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << došli do osetnije prednosti, a čak dva puta u prvom poluvremenu imali i pet golova prednosti (11:6 u 16. minutu).

Saveti Veselina Vujovića nisu mnogo urodili plodom; foto: JV / Vanja Keser

Sretenović i Knežević su držali domaćina u igri, a u 27. minutu golom Jankovića ekipa Železničara je uspela da dođe do tri gola zaostatka (13:10). U dva naredna napada imala je priliku i da smanji prednost gostiju, ali u poslednja tri minuta nisu viđeni golovi. Vojvodina je otišla na odmor sa prednošću od 13:10.

Početkom drugog dela igre Spasić je imao priliku da nastavak meča počne golom Železničara, ali je promašio, pa je Čelica posle kontre uzvratio za 14:10 za Vojvodinu. Ono što nije uspeo Spasić u prvom napadu u drugom poluvremenu, Kljajić je uradio u sledećem kada je postigao 11. gol "Želje" u 33. minutu.

Usledile su greške na obe strane, a to je prekinula novosadska ekipa kada je Grozdanić bio precizan sa sedam metara.

Period od pet minuta bez gola Železničara prekinuo je Andrija Mađar u 38. minutu, ali je posle brze kontre Ovčina doneo prednost Vojvodini od 16:12. Isti igrač je ubrzo iskoristio što Železničar igra sa igračem više u polju umesto golmana i doneo Vojvodini novih pet golova prednosti (18:13) u 40. minutu.

Golman Vojvodine enigma za domaće igrače; foto: JV / Vanja Keser

Nije mnogo pomogao ni tajm-aut Veselina Vujovića, trenera niške ekipe, pošto su Stanković, Čelica i Trkulja doneli Vojvodini sedam golova prednosti (21:14) u 45. minutu. Da Železničar nije uspeo da pronađe svoju igru govori i podatak da je golman Vojvodine Svetislav Verkić u 46. minutu postigao gol za 22:14 za tim iz Novog Sada.

Polako su gosti povećavali prednost, da bi u 53. minutu imali dvocifrenu prednost (25:15). Prvi sedmerac Železničaru je dosuđen u 53. minutu i tada je Spasić bio precizan čime je prekinuo šestominutni gogleterski "post" svog tima.

Spasić, Janković i Kljajić su pokušali da "probude" saigrače, ali jedino što su uspeli je da "Želja" na kraju izgubi sa sedam golova razlike (27:20).

U prvom susretu prvog kola SEHA lige Steaua je u Bukureštu pobedila Tatran Prešov (26:25), a ko se još sastaje na startu ovog takmičenja možete pogledati ovde.

"Želju" uskoro očekuje borba na evropskoj sceni pošto već u subotu, 1. septembra od 18:30 u hali "Čair" igra protiv Kaerjeng iz Luksemburga u prvom kolu kvalifikacija za EHF kup.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujović: Pokazali sve najgore što se može pokazati

Izvor: JužneVesti.com, 29.Avg.2018, 11:05

Nako prvog meča u SEHA ligi i poraza od Vojvodine (27:20) trener niškog Rukometnog kluba Železničar Veselin Vujović rekao da su njegovi igrači pokazali sve najgore što se može pokazati i da su igrali katastrofalno...Nije se dobro pokazao "Želja" u debitantskoj utakmici u regionalnoj ligi pošto...

Nastavak na JužneVesti.com...

SEHA liga: Vreme je za skopski derbi

Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2018

U utorak je krenula nova sezona SEHA lige. Ambiciozni Železničar položio je oružje pred šampionom Vojvodinom (20:27), a Steaua izvojevala tesnu pobedu protiv Tatran Prešova (26:25). Danas su na programu mečevi Izviđač - Meškov Brest i makedonski derbi Vardar - Metalurg. Vardar prošle sezone...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.