Pohod na začarano blago ispunio kraj raspusta niškim izviđačima

Izvor: JužneVesti.com, 02.Sep.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pohod na začarano blago" ispunio kraj raspusta niškim izviđačima

Izleti do tvrđave Goražde, Tivta i Gospe od Škrpjela, pravljenje čvorova za marame, brodića, maski i maketa, iscrtavanje majica i brojne druge aktivnosti ispunile su poslednje dane raspusta izviđačima koji su boravili u kampu niškog Odreda izviđača Lola. “Pohod na začarano ostrvo” bila je tema ovogodišnje izviđačke smene u Stolivu, a učestvovalo je više od 140 “skauta” iz Niša, Broda, Sarajeva i Zenice.

Jutra počinjala ginastikom; foto: Odred izviđača >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << LolaOd najmlađih 6-godišnjaka, pa do onih najstarijih koji su “zagazili” u dvadesete, kažu u Loli, svako je imao svoj zadatak. Predvodnici, vodnici, vođe, načelnik i starešina aktivnosti organizovali su kreativne radionice, a poletarci i mlađi izviđači na njima su imali prilike da uče, budu kreativni, druže se i zabave.

Boravkom na "začaranom ostrvu" otkrili su nove prijatelje i rešili da ih zauvek čuvaju. Magiju kojom ih je ostrvo očaralo održavaće do nove izviđačke smene - kažu u Loli.

Aktivnosti poput ovih, rekli su u niškom odredu, pomažu deci da lakše usvoje zdrave navike i pozitivne moralne vrednosti. Nisu izostali ni brojni izleti po zalivu; foto: Odred izviđača Lola

Kreiranjem i organizovanjem ovakvih aktivnosti izviđači postaju značajan deo neformalnog obrazovanja, a izviđački odredi institucije odgovorne za razvoj društva u celini - navode u Loli.

Inače, izviđači ovog niškog odreda ni nakon sedmodnevne akcije na moru ne odmaraju pošto su, kažu u Loli, neki od njih već na putu za Banoviće, gde će se takmičiti na višeboju “Konjuh planinom“.

Mališani iscrtavali maske i majice, koje su kasnije poklanjali jedni drugima; foto: Odred izviđača Lola

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.