Podršku crnogorskim demonstrantima pružaju i Piroćanci

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2020, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podršku crnogorskim demonstrantima pružaju i Piroćanci

Litijom od Tijabarske crkve do one u pazarskom delu grada i molebanom, solidarnost sa građanima Crne Gore koji protestuju protiv usvojenog zakona o veroispovesti pokazaće i Piroćanci u utorak, 28. januara od 17 sati.

Da se pridruže sveštenstvu i monaštvu, građane pozivaju iz Crkvene opštine Pirot, a kako kažu, imaju blagoslov Episkopa niškog Arsenija.

Pozivamo verni narod na Krsni vhod posle večernje službe sa početkom u 17 sati u hramu Uspenja Presvete Bogorodice >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Tijabari i moleban radi molitvene podrške obespravljenom i stradajućem sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori - stoji u pozivu Crkvene opštine Pirot.

Vernicima preporučuju da sa sobom ponesu ikonu i pozivaju ih da se u što većem broju pridruže šetnji i molebanu.

Podsetimo, šetnje podrške spornom zakonu o veroispovesti koji dovodi u pitanje pravo svojine nad manastirima i crkvama Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, ali i drugim verskim zajednicama, pre Pirota održane su i u Nišu, Vranju i Prokuplju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.