Podrška mladima: Od kompanije Leon konditors  200 hiljada za Foto sekciju Gimnazije Svetozar Marković (FOTO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Dec.2019, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška mladima: Od kompanije "Leon konditors" 200 hiljada za Foto sekciju Gimnazije "Svetozar Marković" (FOTO)

Niška Gimnazija "Svetozara Marković" poznata po inovacijama, mladim talentima, široj javnosti po festivalu "Nauk nije bauk", ali i po jednoj od najboljih školskih foto sekcija, dobila je vrednu donaciju 200 hiljada dinara u vidu foto aparata i kompijuterske opreme od kompanije "Leon konditors". Članovi sekdžije pomogli su pri radu i objavi ovog teksta svojim fotografskim umećem, izradom fotografija sa jučerašnjeg događaja.

*Ovo je odličan primer za sve, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << kompanije treba da se odnose prema obrazovnim ustanovama, kaže direktor Gimanzije, Marjan Mišić

Kompanija "Leon konditors" koja otvara svoj novi prodajni objekat u Nišu donirala  je Gimnaziji „Svetozar Marković“ komjutersku opremu i foto aparate u vrednosti od 200.000 dinara u znak strateškog prijateljstva za sada i u budućnosti. To je samo početak dobre saradnje jedne regionalne kompanije i izuzetne obrazovne institucije koja je dobar primer svima kako kompanije treba da se odnose prema obrazovnim ustanovama, kaže direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ Marjan Mišić. Donacija je školi uručena na tradicionalnom koncertu „Na mladima svet ostaje“ koji se održava u vreme dolazećih praznika,  a koji, takođe, pripremaju sami učebici.

„Oprema koju smo dobili školi, a u prvom redu učenicima, značiće puno“, dodaje direktor Mišić. „U školi postoji Foto sekcija i verujem da smo jedina škola u Srbiji koja za važne događaje koje organizuje ne angažuje profesionalne fotografe.Umesto njih sva dešavanja fotoaparatima beleže sami učenici koji su prošli odgovarajuće obuke za to. Na taj način oni postaju svedoci svih događaja koji se dešavaju u školi“, ističe Marjan Mišić.

Ilija Stojanović, PR menadžer kompanije Leon kaže da Gimnazija „Svetozar Marković“ nije slučajno  izabrana za saradnju.

„Gimnazija „Svetozar Marković“ je jedna od najboljih gimnazija u Srbiji i to na neki način imponuje, a sa druge strane na ovaj način želimo da pomognemo obrazovanje najmlađih Nišlija i opremu koja im je potrebna učinimo dostupnom“, kaže Ilija Stojanović. „Donacija je skromna, a u pitanju je oprema koja je potrebna tim mladim ljudima“.

Direktor  Mišić dodaje, da Gimnazija „Svetozar Marković“ sarađuje sa mnogim kompanijama u gradu

„Škola ima puno prijatelja, a sa kompanijama u našem gradu najviše sarađujemo tokom organizovanja Festivala „Nauk nije bauk“, dodaje Mišić.

Gimnaziji „Svetozar Marković“ čiji učenici redovno osvajaju nagrade na takmičenjima, a najponosniji su na one koje stižu sa svetskih olimpijada iz matematike, fizike ili astronomije pa i drugih predmeta, svaka vrsta opreme je uvek dobro došla tako da svi oni koji su zainteresovani mogu da pomognu doniranjem opreme.

„Osim toga,moge od kompanija mogu da nam izađu u susret i kada su u pitanju pripreme učenika za takmičenja koje su u svakom pogledu, pa i materijalno jako zahtevne. To bi bila odlična pomoć koju bi škola znala da ceni“, kaže Mišić.

Osim što sarađuje sa kompanijama Gimnazija „Svetozar Marković“ godinama već ostvaruje uspešnu saradnju sa niškim fakultetima.

„Tu su Mašinski fakultet, Elektronski koji je naš partner u organizaciji Festivala „Nauk nije bauk“, zatim Prirodno-matematički fakultet čiji profesori predaju našim učenicima u specijalizovanim odeljenjima. Škola na pravi način pokazuje kako jedna obrazovna institucija treba da sarađuje sa lokalnom zajednicom i da, na obostranu korist razvijamo projekte i znanja“, ističe Mišić.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Gimnazijalcima donacija od 200.000 dinara za foto sekciju

Izvor: JUGpress.com, 26.Dec.2019, 14:04

NIŠ-VRANJE.. Kompanija Leon konditors iz Vranja koja otvara svoj novi prodajni objekat u Nišu donirala  je Gimnaziji „Svetozar Marković“  komjutersku opremu i foto aparate u vrednosti od 200.000 dinara u znak strateškog prijateljstva za sada i u budućnosti. To je  dobar primer svima kako...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.