Počela zamena stolica u niškom Lutkarskom

Izvor: JužneVesti.com, 05.Feb.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela zamena stolica u niškom Lutkarskom

Nova sedišta i patosnice počeli su da se postavljaju u sali Pozorišta lutaka, a iz ove ustanove su kazali da zbog ovih radova neće biti predstava do kraja februara.

Posle 40 godina, kako je kazala direktorka Pozorišta Milica Radulović, ova ustanova kulture i umetnosti dobija nove stolice.Stolice u sali od 1977. godine; Foto: Vanja Keser

Od 4. februara treba da zamenimo sva sedišta posle 40 godina i celu patosnicu u sali, čime se povećava bebednost dece koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bila ugrožena jer sedišta nisu imala dobar mehanizam posle toliko godina - rekla je direktorka na Gradskom veću.

Pozorište lutaka je, inače, useljeno u sadašnju zgradu 14. oktobra 1977. godine, kada su postavljene i stolice.

Projekat Izvođenje radova na uređenju gledališta Pozorišta lutaka Niš – zamena podova i sedišta u pozorišnoj sali, navode iz Lutkarskog, odobren je na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Gradovi u fokusu 2018.

U februaru su zbog ove rekonstrukcije mališani mogli da pogledaju samo jednu predstavu, a sa novim izvođenjima kreću marta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.