Pijanista đavoljeg glasa iz Amerike dolazi u Feedback

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jan.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijanista "đavoljeg glasa" iz Amerike dolazi u "Feedback"

Umetnik koji je godinama bio jedan od najintrigantnijih garaž rok predvodnika, kako iz niškog kluba opisuju Džejmsa Lega, dolazi u Niš 5. februara. Bluz, džez i razni drugi žanrovi su na njegovom repertoaru, a kako najavljuju, sa njim će nastupiti i niški bluz duo Süpersolid. Svirka u Feedback-u počinje u 21 sat.

Prvi od poznatijih bendova u kojima se Leg pojavio bili su The Immortal Lee County Killers, po čijem je raspadu 2004. formirao Black Diamond >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Heavies - trio u kojem su pored njega na električnom klaviru bili još gitarista i bubnjar. Kada je 2006. gitarista napustio bend, odlučuju da nastave bez ovog instrumenta.Koncert počinje u 21 sat; Foto: Plakat Feedback

Do tada je bilo dvočlanih bendova, ali uvek se radilo o gitari i bubnjevima, a sa novom postavom Black Diamond Heavies su uveli i novi trenutak u formaciji rokenrol grupe: električni klavir/vokal + bubnjevi – navode iz Feedback-a.

U toj postavi snimaju dva studijska i jedan lajv album - sve za Alive Records. Prema navodima organizatora, postaju jedna od najtraženijih američkih garažnih atrakcija do kraja prve decenije 21. veka svirajući širom SAD-a, Evrope i Australije.

Pored matičnog, Džejms svira svoj instrument i peva u Cut In The Hill Gang, još jednom važnom američkom garaž-bluz-pank sastavu nastalom "na pepelu" Soledad Brothers – dodaju.

Po raspadu Black Diamond Heavies 2009. godine Leg radi na prvom solo albumu Solitary Pleasure.

Duboki, hrapavi vokal i topli, a zastrašujući tonovi klavira čijim dirkama kao u transu lete njegovi prsti zaštitni su znak ovog južnjačkog gospodina. Obrada rokenrol heroja Linka Vraja i obrada hita u Americi anonimnih Australijanaca Kill Devil Hills pored osam sopstvenih pesama potvrđuju Legov dobar izbor da se popuni jedan pristojan solo prvenac i krene sa utabavanjem staze nastavka rokerske karijere – navode iz kluba.

2012. sa kolegama iz Left Lane Cruiser snima album Painkillers. U septembru 2015. objavio je drugi solo album za Alive Records pod nazivom Below The Belt. 2016. izlazi Blood On The Keys, kako opisuju, remek-delo šefa električnog klavira koji pod njegovim prstima zvuči kao Hendriksova gitara.

"Mačo pijanista đavoljeg glasa" nastupa u Nišu 5. februara, a kako najavljuju, osim redovnog repertoara na set listi naći će se i nekoliko novih pesama sa novog albuma koji priprema.

Niški sastav koji će nastupiti na koncertu - Süpersolid je dvočlani bend koga čine Filip Pesić na bubnju i Dušan Nikolić na gitari i vokalu. Bend je nastao 2017. godine, a njihovi nastupi su ispraćeni dobrim prijemom kod publike kojoj nije teško da zaigra uz prošarane ritmove čiji se uticaji mogu naći u žanrovima poput garažnog roka, fanka, progresiva, dramenbejsa, bosa nove...

Ulaznice se do 29. januara prodaju za 300 dinara u Vintage Shop-u u Davidovoj, i Galileo Tours-u u Nikole Pašića. Od 29. januara cena ulaznica biće 400, a na dan koncerta karte se mgu kupiti na ulazu kluba za 500 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.