Peto predavanje Astronomskog društva Alfa – Treći kamen od Sunca-Zemlja

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 09:43

Peto predavanje Astronomskog društva "Alfa" – "Treći kamen od Sunca-Zemlja"

Ljubitelji astronomije moći će bolje da upoznaju planetu Zemlju na novom predavanju internet "Ekskurzije kroz Sunčev sistem", koju organizuje niško Astronomsko društvo Alfa. Iz svojih fotelja zainteresovani mogu da se pripreme za novu ekskurziju, zakazanu za četvrtak, 28. januar od 19 sati i da preko interneta prate sve zanimljivosti i tajne koje krije naša planeta.

Zbog trenutne epidemiološke situacije Alfa organizuje onlajn "Ekskurziju kroz Sunčev sistem", a ona >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << obuhvata seriju tematskih predavanja, a peto se zove "Treći kamen od Sunca – Zemlja".

Na ovom predavanju biće reči o zanimljivostima i tajnama koje krije naša planeta, kao i o mehanizmima njenog funkcionisanja – kažu organizatori.

Peto predavanje zainteresovani će moći da prate na zvaničnom sajtu Alfe, kao i na njihovom "YouTube" kanalu, a biće dostupno i na sajtovima Svet nauke i Astronomski magazin. Predavanje će voditi specijalista inženjer geodezije Čedomir Stanković.

Inače, "ekskurzija" se organizuje u okviru projekta "Malim koracima ka astronomiji", uz finansijsku podršku Centra za promociju nauke, a u saradnji sa Departmanom za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.