Pešačenjem od Niša do Beograda i prodajom koraka pomažu izgradnju roditeljske kuće NURDOR-a

Izvor: JužneVesti.com, 17.Sep.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešačenjem od Niša do Beograda i "prodajom" koraka pomažu izgradnju roditeljske kuće NURDOR-a

Na put od Niša do Beograda od 256 km pešaka će u četvrtak, 19. septembra krenuti dvoje volontera i najboljih prijatelja Tamara Klarić i Bogdan Stevanović koji žele da ovom humanitarnom šetnjom "Pruži korak!" pomognu prikupljanju novca za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu koju gradi Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR.

Pešačenje počinje u četvrtak u 9 sati ispred dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Dečje bolnice Kliničkog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu.

Nije teško probuditi dobro u ljudima. Ono je uvek tu, samo mu treba dati prostora i motivaciju da se pokaže. Osmislili smo ceo ovaj poduhvat kako bismo pokazali da svi zajedno možemo bolje, da ne postoji ništa snažnije od ljudi udruženih u dobro delo. Prethodna akcija "Pruži korak" pomogla je izgradnju dečje hemato-onkologije u Nišu sa 3 miliona dinara, ove godine cilj nam je bar duplo više i u njega verujemo svim srcem i svakim korakom! - poručuju Tamara i Bogdan.

Šetaj i doniraj; foto: printscreen Instagram profil"nurdor_srbija"

Stajališta za odmor i spavanje su predviđena u sedam mesta u Srbiji - tako da bi ovaj dvojac trebalo da stigne u četvrtak popodne u Aleksinac, dan kasnije u Pojate, u subotu da budu u Jagodini, a u nedelju u Svilajncu.

Smederevska Palanka je stanica 23. septembra, Mladenovac dan kasnije, a plan je da Tamara i Bogdan stignu u Ripanj 25. septembra.

Poslednjeg dana pešačenja, 26. septembra, biće organizovan "Marš solidarnosti kroz Beograd", koji će početi od Sportskog centra "Banjica "u 15 sati i završiti se u parku "Milutina Milankovića" ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, što je i cilj Bogdanove i Tamarine šetnje - kažu u NURDOR-u.

Oni koji žele da učestvuju u ovoj akciji mogu na svom telefonu da instaliraju aplikaciju "Pruži korak" koja će meriti korake i konvertovati ih u dinare. Prema rečima organizatora akcije, aplikacija bi trebalo da bude dostupna za telefone sa Android i iOS sistemima u toku dana.

Sumu novca koju na taj način budete prikupili, NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije iz Srbije - kažu iz NURDOR-a.

Aplikacija biti aktivna do 5. oktobra.

Podsetimo, novembra 2017. godine, mladi humanitarci Tamara Klarić i Bogdan Stevanović su pešaka iz Beograda stigli u Niš, a svoje korake “prodali” za više od 2 miliona dinara, da bi se što pre završilo dečije Hemato-onkološko odeljenje u Nišu.

Za one koji žele da pomognu na staromodni način, mogu poslati SMS sa sadržajem 1 na broj 1150 po ceni od 100 dinara ili uplatiti novac na račun NURDOR-a: 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: Pruži korak.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.