Pčelica akcijama u vrtićima prikuplja novac za obolelog 3-godišnjaka

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pčelica" akcijama u vrtićima prikuplja novac za obolelog 3-godišnjaka

Kako bi pomogli trogodišnjem Urošu Matoševiću koji boluje od neuroblastoma, iz Javne predškolske ustanove "Pčelica" pokrenuli su humanitarnu akciju, a kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene u svih 26 vrtića u Nišu. Novac će prikupljati i na izložbama, predstavama i maskembalima koje će organizovati vaspitači i deca.

Iz "Pčelice" saopštavaju da Urošu pomoć hitno potrebna i da akcijom "Srcem za našeg Uroša“ žele da pomognu dečaku i njegovim roditeljima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Trogodišnji Uroš Matošević je naša pčelica. Njegovo zujanje iznenada je prekinula strašna vest. Razboleo se od neuroblastoma. Umesto da sa drugarima iz vrtića proslavlja rođendane, učestvuje u raznim predstavama, maskenbalima i igrama, dane provodi po bolničkim sobama - ističu u "Pčelici".

Direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić ističe da će kutije za prikupljanje pomoći biti na trijažama u vrtićima i u Upravnoj zgradi Pčelice, kao i da će biti organizovane predstave, maskembali, igrarije i izložbe.

Sav novac od prodaje dečjih rukotvorina i radova vaspitača, kao i prihod od prodaje ulaznica za Festival dečje pesme “Zlatna pčelica“ biće uplaćen na račun trogodišnjeg Uroša Matoševića - kaže Mitićeva.

Ona poziva sve kolege direktore javnih preduzeća, ustanova, institucija, škola i sve ljude dobre volje da se priključe akciji i da svrate do najbližeg vrtića i doniraju novac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.