PSG Niš: Izmeniti Zakon i tretirati saobraćajne nesreće kao krivično delo

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jan.2021, 09:27

PSG Niš: Izmeniti Zakon i tretirati saobraćajne nesreće kao krivično delo

To što je policija napisala 1.700 saobraćajnih prekršaja u Nišu može se tretirati kao kazna građana zbog protesta, smatra poverenik Pokreta slobodnih građana za grad Niš Predrag Jovović, osvrnuvši se na saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana i sastanak Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Niša nakon nje. Jovović kaže da suštinski neće ništa rešiti dok se ne izmeni Zakon, a saobraćajne nesreće ne počnu da se tretiraju kao krivično delo.

Nišlijama je, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kaže Jovović, pored ugrožene egzistencije, ugrožena i bezbednost, a lokalna vlast ništa nije uradila kako bi poboljšala bezbednost sugrađana.

Nerasvetljeni slučajevi paljenja automobila, nesreće sa tragičnim ishodom na pružnim prelazima i saobraćajnim putevima, nažalost je sve učestalije. Usvojili su strategiju za bezbednost u saobraćaju 2018. godine, platili je oko 3 miliona dinara našim parama, iz budžeta Grada, pompezno je najavili i rekli da je cilj usvajanja ove strategije smanjenje broja stradalih u saobraćajnim nezgodama, međutim, od svega toga ostala je samo mrtvo slovo na papiru - smatra Jovović.

Pokret slobodnih građana zahteva, ističe on, zahteva da se izmeni Zakon i da se saobraćajne nesreće tretiraju kao krivično delo.

To što je policija napisala 1700 saobraćajnih prekršaja u Nišu zbog toga što im fali evropski obrazac ili nisu uključili dnevno svetlo, može se tretirati kao kazna građana zbog protesta, suštinski ništa neće rešitii, sve dok se ne izmeni zakon i dok se bahati vozači ne kažnjavaju adekvatnom kaznom"- ističe Jovović.

Osvrnuvši se na na nesreću u kojoj su stradali 12-godišnje dete i 48-godišnjak, Jovović pita zašto je morala da dođe do toga da bi se sastao Savet za bezbednost saobraćaja Grada Niša, gde je zaključeno da se u Knjaževačkoj ulici postave razdelna ostrva po sredini kolovoza i zaštitne ograde na nekoliko lokacija u gradu.

Šta se čekalo do sada - pita Jovović.

Podsetimo, saobraćajna nesreća koja je izazvala veliku uznemirenost javnosti dogodila se 4. januara na Bulevaru Medijana u Nišu, a nakon nesreće, u roku od 10 dana Niš je 3 puta posetio ministar policije Aleksandar Vulin.

Na četvrtom protestu povodom te tragedije i Nišlije su tražile promenu postojećeg Zakona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Jovović: Izmeniti zakon i tretirati saobraćajne nesreće kao krivično delo

Izvor: JUGpress.com, 19.Jan.2021

NIŠ..“Nišlijama je pored ugrožene egzistencije, ugrožena i bezbednost. Nerasvetljeni slučajevi paljenja automobila, nesreće sa tragičnim ishodom na pružnim prelazima i saobraćajnim putevima, nažalost je sve učestalije. Lokalna vlast ništa nije uradila kako bi pobošljala bezbednost naših...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.