Otvorena biračka mesta na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2020, 08:47

Otvorena biračka mesta na jugu Srbije

Danas, 21. juna građani biraju odbornike i poslanike, a većina biračkih mesta na jugu Srbije otvorena su na vreme. Kako javlja foto-reporter Južnih vesti, u Nišu se kasnilo sa otvaranjem biračkih mesta 16, 14, 17 i 2, problema je bilo i u Rakiti, gde je obijeno biračko mesto i odnete glasačke kutije, a tehnički problemi zadesili su i Preševo.

Ispred nekih od 176 biračkih mesta u Nišu stvorili su se redovi i pre njihovog otvaranja. Predsednica Gradske izborne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << komisije Ljiljana Berić kaže da im nisu prijavljeni nikakvi incidenti. Foto: Matija Gačić

Moguće da su organizaciono kasnila par minuta pojedina biračka mesta, ali to ne utiče na regularnost glasanja - rekla je Berićeva.

Sva biračka mesta u Svrljigu otvorena su na vreme, kaže predsednica Opštinske izborne komisije Biljana Radojković. Problema za sada nema, glasanje se odvija uobičajeno, a pravo glasa će na 42 biračka mesta u Svrljigu danas moći da iskoristi 10.940 upisanih birača. Foto: Matija Gačić

I u Pirotu se uglavnom krenulo sa glasanjem na vreme. Prema rečima predsednika GIK Jovana Milenkovića, za sada nema prijavljenih neregularnosti i glasanje protiče po planu. U ostalim opštinama Pirotskog okruga krenulo se takođe sa glasanjem, a jedino izborno mesto koje nije otvoreno je u babušničkom selu Rakita, gde su obijene prostorije i odnešene su glasačke kutije.

Foto: Matija GačićU Jablaničkom okrugu sva biračka mesta otvorena su na vreme. U Leskovcu su redovi ispred pojedinih biračkih mesta dugi, građani uglavnom nose maske, a ukoliko se ne poštuje fizička distanca, članovi biračkog odbora ih upozoravaju da se udalje.

Jutros u 7 sati 356 biračkih mesta na teritoriji Pčinjskog okruga otvorena su za glasače.

Sa otvaranjem se kasnilo samo na jednom biračkom mestu u Preševu zbog tehničkih problema. Inače, u opštini Preševo se ove godine održavaju samo parlamentarni izbori.

U Vranju i ostalim opštinama u okrugu nije bilo nepravilnosti, kažu u Izbornim komisijama, a negde su građani čekali ispred i pre otvaranja biračkih mesta.

Od jutros u 7 sati, sva biračka mesta u Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitporađi su otvorena na vreme, glasanje teče bez problema i za sada nema prijavljenih nepravilnosti.

Prvi presek o izlaznosti se očekuje oko 10 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.