Organizacija “Spas” donirala je Klinici za hirurgiju opremu vrednu 24 000 australijskih dolara (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 23.Jun.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizacija “Spas” donirala je Klinici za hirurgiju opremu vrednu 24 000 australijskih dolara (VIDEO)

Humanitarna organizacija “Spas” koja okuplja naše ljude u Australiji, donirala je Klinici za hirurgiju Niskog kliničkog centra vrednu medicinsku opremu. Kameru za biopsiju vrednu 24 000 australijskih dolara. Ona je namenjena za dijagnostiku i operativno lečenje povreda i bolesti organa grudnog koša.

Nišlije koji žive i rade u dalekoj Australiji nisu zaboravili svoj grad i domovinu Srbiju. Oni su se organizovali, prikupili dobrovoljan prilog i kupili vrednu medicinsku >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << aparaturu koja ce pomoci našim lekarima i pacijentima.
Bopsijska kamera veličine je pola centimetra, i pripada grupi minimalno invazivnih dijagnostickih metoda. Njena prednost ogleda se u tome što se intervencije ne rade klasičnim otvaranjem grudnog koša, stoga je postoperativni period znatno kraći, kaže hirurg Marko Čelar.
U humanitarnoj organizaciji Spas iz Australije kažu da su u toku carinske formalnosti i da će kamera za biopsiju u najkraćem roku biti na raspolaganju niškom Kliničkom centru. Ova oprema omogućiće kvalitetniju i brzu zdravstvenu uslugu i znatno skratiti vreme čekanja na operativne zahvate.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Donacija u vidu kamere za nišku hirurgiju

Izvor: juGmedia, 24.Jun.2014, 10:59

NIŠ – Humanitarna organizacija “Spas” koja okuplja naše ljude u Australiji, donirala je Klinici za hirurgiju Niskog kliničkog centra kameru za biopsiju vrednu 24.000 australijskih dolara. Ovaj savremeni uređaj koristi se za dijagnostiku i operativno lečenje povreda i bolesti organa grudnog...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.