Opozicija ovog vikenda sa Nišlijama razgovara o tenderu za javni gradski prevoz

Izvor: JužneVesti.com, 13.Sep.2019, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija ovog vikenda sa Nišlijama razgovara o tenderu za javni gradski prevoz

Najavljeno raspisivanje tendera za gradski prevoz, tema je 16. “zone slobode” koja će biti održana 14. septembra ispred Tržnog centra “Kalča” u centru Niša.

Prošli tender za javni prevoz bio je praćen brojnim aferama, pa se niška opozicija boji da bi to moglo da dobije reprizu.

S obzirom na to da je gradski prevoz ubedljivo najveća javna nabavka u Nišu, čija je vrednost preko 10 milijardi dinara, a da je netransparentnost karakteristika ove vlasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << namera organizatora je da u razgovoru sa građanima naglasi važnost transparentnog ponašanja vlasti, ali takođe i važnost uključivanja građana u proces odlučivanja putem direktne demokratije u obliku građanskih referenduma - navode organizatori “slobodne zone”.

Građani će sa opozicionarima moći da razgovaraju od 19 do 21 sat.

Podsetimo, 1. februara 2020. godine na niške ulice bi trebalo da izađu niskopodni autobusi koji će morati da imaju internet i klimu, a biće u obavezi da sistem za hlađenje uključuju na određenim temperaturama.

Posao će, kako kažu nadležni, moći da dobiju samo 2 prevoznika, sklopiće ugovor na 7 godina, a za to će se iz budžeta grada izdvajati 350 miliona dinara godišnje.

Demokratska stranka (DS) sumnja da će tender biti štelovan za određene firme.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.