Od jula se opet plaća ulazak kolima u krug starog Kliničkog centra Niš

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2021, 13:40

Od jula se opet plaća ulazak kolima u krug starog Kliničkog centra Niš

Zbog toga što građani, kako kažu u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, često nisu poštovali saobraćajne propise, od 1. jula će ponovo početi da naplaćuju parkiranje i ulazak u krug starog dela Kliničkog.

Iz UKC-a saopštavaju da će građani plaćati po 200 dinara, dok će zaposleni u Kliničkom moći da kupe mesečnu propusnicu po ceni od 1.000 dinara.

Naknadu neće plaćati, kako navode, saniteti, oni koji dovoze pacijente u kritičnom stanju ili pokojnike, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << taksi vozila, vozila MUP-a, Vojske, javnih komunalnih preduzeća, vozila koja vrše dostavu opreme, kao i vozila gostiju Uprave UKC-a.

Ovu odluku Upravni odbor doneo je, ističu, zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Svakodnevno se dešava da vozila za hitan prevoz pacijenata nisu u mogućnosti da nesmetano prevezu bolesne do određene klinike, kao i da su parkiranim vozilima blokirani protivpožarni putevi - saopštavaju iz UKC-a.

Kako navode, oni koji ne žele da plaćaju ulazak moći će da se parkiraju na parkingu kod Urgentnog centra ili između starog i novog dela UKC-a, u blizini Klinike za patologiju.

Podsetimo, odluka o naplaćivanju bila je aktuelna od 2013. do 2019. godine, kada je plaćanje ulaska bilo ukinuto, a parkiranje zabranjeno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.