OK Niš uzeo samo set Novom Pazaru

Izvor: JužneVesti.com, 19.Nov.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OK Niš uzeo samo set Novom Pazaru

Prvi put u regularnom delu Superlige niški odbojkaši izgubili su kod kuće od Novog Pazara koji je i dalje bez poraza u šampionatu. Gosti su pobedili sa 3:1, a OK Niš je zadržao četvrtu poziciju na tabeli.

Odbojkaši Niša pretrpeli su treći poraz u nizu, posle tri uvodne pobede, ali nisu mogli više protiv ekipe koja u svojim redovima ima primača, blokera i libera u timu lige.

Novi Pazar je bolje počeo, poveo sa 3:0, a sigurnim blokovima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i smečevima došao do vođstva od 11:4. Nišlije su pokušavale da se približe, a uspeli su serijom 4:0 i da povedu jednom u prvoj deonici (16:15). Gosti su brzo preokrenuli i najviše zahvaljujući raspoloženom Hamzagiću dobili prvi set sa 25:21.

Različitim napadima na početku drugog seta niški odbojkaši su bili sigurniji, ali su opet gosti napravili seriju (6:0) i poveli sa 10:4. Ispostaviće se da je ta razlika bila nedostižna za domaćina koji je uspeo da dođe na dva poena zasostatka (20:18), ali je Pazar dobio i drugi set sigurnim poenima iz bloka Dace.

Ni dva tajm-auta nisu pomogla OK Nišu da pruži veći otpor u četvrtom setu; foto: Vanja Keser

Upravo je Daca počeo asom treći set, ali su blokeri Niša Stojković i Mijalković uzvratili i domaći su vodili sa 3:1. U narednim minutima vodila se velika borba, Nišlije su uspevale da “pobegnu” rivalu, ali je Pazar uzvraćao i izjednačivao. Uz dva asa rakića i dva smeča Ilića OK Niš je dobio treću deonicu sa 25:23.

Greške Nišlija na početku četvrtog seta pomogle su Pazarcima da povedu sa 5:1. Ni dva tajm-auta nisu mnogo pomogla domaćinu pošto su gosti vodili sa 20:10. Trener Nišlija Dragan Svetozarević je pokušao izmenama da “proudi” svoj tim, ali bez uspeha jer je Novi Pazar odneo tri boda iz Čaira.

Nakon ovog kola Niš zauzima četvrtu poziciju sa po tri pobede i poraza i 10 bodova. Ispred ekipe iz Čaira su Vojvodina, Novi Pazar i Mladi radnik.

U sledećem kolu Nišlije igraju u Kraljevu protiv Ribnice, ekipe koja jedina ne zna za pobedu ove sezone i zauzima poslednje mesto.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.