O paralelnoj istoriji teatra na promociji knjige u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Sep.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O paralelnoj istoriji teatra na promociji knjige u Nišu

Učesnik ovogodišnje Književne kolonije u Sićevu, pisac i teatrolog iz Beograda Milan Mađarev, predstaviće svoju knjigu Paralelna istorija teatra u sredu, 18. septembra od 12 sati u velikoj sali Univerziteta u Nišu.

Kako kažu iz Niškog kulturnog centra, Mađarev će predstaviti autorsko delo Paralelna istorija teatra - Alternativni teatar u amaterizmu Srbije 1980-2000, kao i koautorski rad sa Marinom Milivojević i Ivanom Pravdićem Primenjeno pozorište >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Vojvodini od 2000. godine do danas.

Ova knjiga našeg uvaženog gosta, teatrologa Milana Mađareva, govori o značaju amaterskih pozorišta i alternativnih teatra, a mladi glumci Akademskog pozorišta SKC-a Niš su pored autora glavni gosti - kažu iz NKC-a.

Milan Mađarev je teatrolog, dramaturg, pedagog, voditelj psihodrame, pozorišni i radio reditelj i prevodilac sa slovenačkog jezika. Radio je u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Južnoj Koreji, uspešno je sarađivao i sa Akademskim pozorištem Studentskog kulturnog centra u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.